MODANIN KALBİ ANTALYA

Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerde düzenlediği defilelerde Karabağ'da Türk ve Müslümanlara yapılan soykırımı anlatan koreografiler hazırlayıp dünya medyasının dikkatini çeken Azerbaycan asıllı Norveçli tasarımcı Shervin Najafpour, 2021 koleksiyonu çekimlerini Antalya'da gerçekleştirdi.

Antalya Fashion Week 2020'de tanıttığı ilkbahar-yaz koleksiyonuyla dikkatleri üzerine çeken Shervin Najafpour, kırmızı, mavi ve yeşil renklerin ağırlıklı olduğu yeni koleksiyonunun çekimlerini tarihi Kaleiçi ve Hadrian Kapısı'nda gerçekleştirdi. Emy Ajans mankenleri Yasmin Uge, Lada Gaydar ve Adelia Marajapova'ın objektif karşısına geçtiği çekimlerde, kostümler dikkati çekti. Fotoğraf sanatçısı Ehat Lekoviç tarafından çekilen fotoğraflar, koleksiyonun yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarında, aynı zamanda dijital defilelerde kullanılacak.

Çekilen fotoğrafların dünyadaki birçok moda dergisinde yayımlanacağını anlatan modacı Najafpour, “Antalya aşığı birisi olarak fotoğraflarda kentin tarihi simgelerinin görünmesini istedim. Bu şehrin dokusu ile koleksiyonumu birleştirmek istedim. Yeni koleksiyonumda UNESCO dünya mirası listesine giren Gobustan'da bulunan 4 binden fazla antik petroglifleri yansıtan motifler bulunuyor" diye konuştu.

DHA