MMO’DAN EĞİTİME BİLGİSAYARLI DESTEK

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Antalya Şubesi, meslek içi eğitim süreçlerini desteklemek amacıyla Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu açtı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal’ın katılımıyla gerçekleşen bilgisayar destekli eğitim salonu açılışına TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Yönetim Kurulu üyeleri ve Şube çalışanlarımızın katılımıyla gerçekleşti. MMO Antalya Şubesi'nin meslek içi eğitim ve meslektaşlarının mesleki gelişim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu projesi hayata geçirildi. Kurulan eğitim salonunda Solidworks, Revit Mep ve ERP gibi programların eğitimleri verilecek.

MÜHENDİSLERE İHTİYAÇ VAR

Başkan İbrahim Atmaca, sektörün bilgisayar destekli analiz programlarını kullanan mühendislere ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Başkan Atmaca, “Meslektaşlarımızın meslek meslek içi eğitimine ve meslektaş adaylarımızın eğitim sürecine çok önem veriyoruz. Bu konuda da meslek içi eğitim çalışmalarımız var. Sektörümüzün bilgisayar destekli analiz programlarını kullanan mühendislere ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu açmaya Yönetim Kurulumuz ile karar verdik. İlk etapta 3 programlı eğitimi bu salonda yapacağız. Özellikle sanayide üretimde kullanılacak üç boyutlu tasarım programı olan Solidworks programı ile başlayacağız. Daha sonra mekanik tesisat sektöründe proje yapan bina projeleri yapan meslektaşlarımıza yönelik Revit Mep eğitimine ve endüstri mühendislerimizin kullandığı Kurumsal Kaynak Planlama ERP programının eğitimini vereceğiz” dedi. Prof. Dr. Atmaca, talepler doğrultusunda eğitimlerin devam edeceğini söyledi.