MİT’TEN ‘ENERJİ CASUSLARI’ OPERASYONU

Türkiye’nin Karadeniz ve Akdeniz’de sondaj çalışmaları yürüttüğü kritik süreçte çok önemli bir operasyon düzenlendi. Ülkenin enerji ithalatına ilişkin kozmik bilgileri yabancı bir enerji devine sızdıran 6 kişilik hücre çökertildi. MİT ve İstanbul Emniyeti’nin aylardır izlediği hücrenin başı Emel Öztürk yakalandı. Özel bir enerji şirketinde genel müdür yardımcısı olan Öztürk siyasi ve askeri casusluktan tutuklandı.

Sabah’tan Abdurrahman Şimşek’in haberine göre; Türkiye’nin Karadeniz’de Sakarya havzasında toplam 405 milyar metreküp doğalgaz kaynağı bulduğu ve Doğu Akdeniz’de de sondaj çalışmaları yürüttüğü kritik bir süreçte ülkemiz aleyhine enerji casusluğu faaliyeti yürüten bir hücre çökertildi. Türkiye’nin ithalat yaptığı enerji devi yabancı bir şirkete gizli bilgileri sızdıran Emel Öztürk adlı enerji şirketi yöneticisi, siyasal ve askeri casusluk suçlamasıyla tutuklandı. Sabah’ın haberine göre Emel Öztürk, bir uluslararası özel şirkette genel müdür yardımcılığı yapıyordu, yani şirketin iki numaralı ismi pozisyonundaydı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün aylardır yürüttüğü araştırmalar sonucunda Öztürk’le birlikte çalışan beş hücre üyesine ulaşıldı.

YABANCI ŞİRKETE BİLGİ SIZDIRILDI

MİT'ten'Enerji Casusları' Operasyonu: Türkiye'nin Sırlarını Yurtdışına Sızdırdıkları Ortaya Çıktı Haberi Edinilen bilgi ve belgelere göre enerji casusluğu skandalına ilişkin ilk ipuçları 6 Nisan 2020’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir ihbarın araştırılması üzerine ortaya çıktı. Konu, espiyonaj (casusluk) kapsamına girdiği için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra MİT İstanbul Bölge Başkanlığı da soruşturma sürecinde savcılığa bilgi, belge temin etti. Soruşturma derinleştirilince şüpheli Emel Öztürk'ün yabancı şirketten B. V. Y., L. S. S. ve L. D. O. adlı şahıslarla irtibatlı olduğu tespit edildi. Öztürk'ün B. V. Y.'ye ülke ekonomimizi etkileyen ve milyarlarca dolar ekonomik kayba yol açan/açabilecek kozmik bilgileri e-posta yoluyla ilettiği belirlendi. Şüpheli Öztürk'ün bir elektronik posta yazışmasında "Yabancı dostlarımız bu ayki bilgileri bekliyor" şeklinde beyanda bulunduğu da saptandı.