MİRZA ÇAVUŞOĞLU ‘GÜVEN’ TAZELEDİ

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2021 Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Ümit Mirza Çavuşoğlu yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Ahmet ARĞILLI/Özge TOPTAŞ

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin (BAİB) dün 2021 Olağan Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kepez’de bulunan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen programda, öğlen saatlerinde genel kurul toplantısı yapıldı. 2021 yılı raporlarının değerlendirildiği genel kurula, BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, BAİB Başkan Yardımcısı Berdan Ber, BAİB Yönetim Kurulu Üyeleri, Döşemealtı İş İnsanları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer ve BAİB üyeleri katıldı.

“EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞTIK”

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalara ve faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Çavuşoğlu, başkanlık sürecinde birçok sorunla karşılaştıkları dönemler geçirdiklerini belirterek, “Bu süreçte başta salgın olmak üzere yangınlar ve sonrasında savaş ortamı ile baş başa kaldık. Fakat bu süreçte hepimiz el birliğiyle, ihracatçılarımızla, basınla ve sivil toplum kuruluşlarımıza mücadele ettik ve birçok sorunu aştık. Gümrüklerdeki problemlerden, yurt dışındaki laboratuvarlardaki sorunlara, Rusya’nın meyve ve sebzeyi yasaklamasına kadar çeşitli sıkıntılarla karşılaştık ve el birliği ile çözmeye çalıştık” diye konuştu.

Bu birlikteliğin hiçbir zaman bozulmasını istemediğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Elbette seçimler çok önemli ancak bizler için tek liste olarak seçime gitmemiz oldukça sevindirici. Bu da bölgemizde birlikteliğin ne kadar ön planda olduğunu gözler önüne seriyor. Bu nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ümit Mirza Çavuşoğlu’nun tek aday olduğu seçimlerde 12 oy sandığı kuruldu. Yapılan oylamada 282 üye oy kullanırken, Ümit Mirza Çavuşoğlu 276 oyla yeniden başkan seçildi.