Miniklere kitap sevgisini aşıladı

Cumhuriyet Gülhizar - Osman Sarıca Ortaokulu – İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Ayşe Çalışkan tarafından başlatılan “Öğrencilerimiz Yazarlarla Buluşuyor” projesi kapsamında Lider Gazete Köşe Yazarı Eylül Ayça Karakuş, Cumhuriyet Gülhizar - Osman Sarıca Ortaokulu – İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı Fen Bilgisi Öğretmeni Ayşe Çalışkan’ın hazırladığı Kitap Kurtları Okuma Kulübü projesi, öğrenciler tarafından ilk günden itibaren yoğun ilgi görürken her geçen gün kitap kulübüne de öğrencilerin katılım sayısı artıyor. Cumhuriyet Gülhizar - Osman Sarıca Ortaokulu – İmam Hatip Ortaokulu’nun Kitap Kurtları Okuma Kulübü projesine katılan Lider Gazete Köşe Yazarı Eylül Ayça Karakuş, öğrencilerle bir araya geldi. Sharon M. Draper tarafından yazılan İçimdeki Müzik kitabını okuyan öğrenciler, Karakuş ile birlikte kitabın tahlilini gerçekleştirdi.  


2023 yılının Ekim ayından itibaren hayata geçirilen proje, öğrenciler tarafından ilgi görmeye devam ederken, öğrencilerle bir araya gelen Lider Gazete Köşe Yazarı Eylül Ayça Karakuş, “Öncelikle çok özel bir projeye hayat veren başta değerli Ayşe Çalışkan olmak üzere Ümran Özdemir Acar, Nezahat Ünal, İncifer Leylek Uçar öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerin gelişimleri için atılan bu adım inanılmaz kıymetli. Burada sadece kitap okuma alışkanlığı kazandırılmıyor. Kitap okumakla birlikte hayatı yorumlayabilmeleri, hayatın günlük rutinlerinde ipuçlarını fark edebilmeleri, okudukları kitaplarla empati duygularının gelişmesinde bu projenin çok büyük katkı payı var. Keşke bu tarz etkinlikler tüm okullarda yaygınlaşsa ve bireylerin hayatında önemli bir yer edinse. Bu farkındalığı oluşturan tüm öğretmenlerime gönülden teşekkür ediyorum ve kitap kulübüne gelen tüm öğrencileri gönülden kucaklıyorum. Öğrencilere yol gösteren, ışık olan, rehberlik eden, onlar için elinden geleni değil de elinden gelenin beş fazlasını yapan öğretmenlerimizin de sayısının artması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.  


Program sonunda öğrencilerin adına özel hazırlamış olduğu kitap ayraçlarını öğrencilere hediye eden yazar Karakuş’a Ayşe Çalışkan tarafından Kitap Kurtları Okuma Kulübü’nün rozeti ve anlamlı kalemi hediye edildi.