“LİKYA” ŞÖLENİ İÇİN GERİ SAYIM

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde(AGC), 20 Kasım’da gerçekleşecek olan ‘Likya'da Şölen’ ismiyle ‘Uluslararası Patara Minik Şeflerle Gastronomi Kültür ve Sanat Festivali’ nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 - 2021 senelerini Patara Yılı ilan etmesi sebebiyle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Antalya Valiliği, Diyarbakır Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Kepez ve Kaş Belediyeleri, Antalya Tanıtım Vakfı ile Antalya Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı(AYÇOV) ve Patara Kazı Başkanlığı’nın destekleriyle, ‘Likya'da Şölen’ ismiyle ‘Uluslararası Patara Minik Şeflerle Gastronomi Kültür ve Sanat Festivali’ düzenlenecek. Gerçekleşecek olan festivalin bilgilendirme toplantısı, AGC’de yapıldı.

PATARA’DA KUTLANACAK

Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz, AGC Başkanı İdris Taş’ı ziyaret ederek, Uluslararası Patara Minik Şeflerle Gastronomi Kültür ve Sanat Festivali’ni medeniyetler beşiği Patara’da yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Başkan Coşanöz, “Cumhurbaşkanımızın Patara yılını 2021’de de uzatması sebebiyle, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Patara’da kutlayacağız. Çeşitli il ve ilçelerden, yurtdışından gelecek birçok misafirimiz var” dedi. Coşanöz, etkinliğe destek veren tüm kamu kurum kuruluşlar ile sponsorlarına müteşekkir olduklarını söyledi.

“KENDİSİNE GÖNÜL VERDİK”

Antalya Yetim ve Muhtac Cocuklara Yardim Vakfı (AYÇOV) Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Doğanoğlu, 2020 yılında Patara’nın kültür yılı olması nedeniyle yapmak istediklerini ancak yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 1 yıl gecikmeli yapılacağını kaydetti. Doğanoğlu, “Gülşen Hanım, Antalya’da gerçekleşecek olan bu projede bizim de yanında olmamızı istedi. Bizde kamu yararına görev yapan bir vakıf olarak bu görevinde kendisine el verdik, gönül verdik.

“ÇOK ÖNEMLİ ETKİNLİK”

Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, festivale ev sahipliği yapacakları için mutlu olduklarını bildirdi.  Başkan Işık, “Patara 2020-2021 yılının Türkiye’deki Turizm teması. 2021 yılının inşallah son etkinliği olmaz ama çok önemli ve büyük bir etkinlik. Bu etkinliği Patara’da yaptıkları için çok müteşekkirim. Bu etkinliğin yapılmasını mümkün kılan pek çok sponsoru var, onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Işık, kendilerini ağırlayan AGC Başkanı Taş’a da teşekkürlerini iletti.

MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ

Başkan Taş ise, “Antalya, Likya’nın merkezi. Dünya tarihinde barınan ilk bölge ve medeniyetlerin beşiği. Böylesine kültürel ve sanatsal değerlerin geçmişi olan bir medeniyet içerisinde olmaktan çok keyifliyiz. Biz böyle dünyanın kültür-sanat şehri olarak anılan bir kentin bu tür faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

FESTİVALDE NELER VAR?

Festival, 21 Kasım 2021’de protokol konuşmaları ile tüm çocuklarla Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Türkçe ve İngilizce okunması ve güvercinlerin uçurulması ile başlayacak. Festival kapsamında İzmir Yorglass Barış Çocuk Orkestrası sunum yapacak, ADSO Sanatçısı Doç. Dr. Leyla Bayramoğulları’nın flüt dinletisi gerçekleştirilecek ve Demre Müzesi ile Aziz Nicholas Kilisesi gezilecek.

AGC’DE YENİ PROTOKOL

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında cemiyet üyeleri için düzenlenen spor faaliyetlerinde iş birliği içerisinde hareket edilmesi ve kentteki tüm sportif  faaliyetlerinin medya aracılığıyla kamuoyuna sunmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ilk etkinlik 20 Kasım Cumartesi günü Manavgat’taki Köprülü Kanyonu’nda gerçekleşecek. Katılım sağlamak isteyen gazeteciler 17 Kasım Çarşamba gününe kadar cemiyete bildirim yapacak.