MİNİK ŞEFLERDEN KÜLTÜR GEZİSİ

Antalya'nın Demre ilçesinde, Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'nde düzenlenen 'Minik Şeflerle Gastronomi Kültür ve Sanat Festivali' minik şeflerin, tarihi yerleri gezisiyle sona erdi.

Patara Antik Kenti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen Minik Şeflerle Gastronomi Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde etkinliğe katılanlar Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni gezdi. Likya Uygarlıkları Müzesi'ne ziyaret eden minik şeflere, müze müdürü Nilüfer Sezgin bilgi verdi. Minik şefler, Likya Uygarlıkları Müzesi çıkışında eski bakanlar Ertuğrul Günay ve Faruk Çelik'le karşılaştı. İki bakan çocuklarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Çoşanöz, etkinlik hakkında şunları söyledi:

"Patara Antik Kenti'nde muhteşem bir gastronomi ve sanat festivali yaşadık. Dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen minik şefler ve minik sanatçılar hünerlerini sergiledi. Yeni dostluklar kurdular. Patara'nın ardından Demre'nin tarihi yerlerini gezdiler. Patara'dan, Demre'den ülkemize ve dünyaya sevgi ve barış mesajları gönderdiler. Bugünde mutlu olarak evlerimize dönüyoruz."

DHA