MİNİK MUSTAFA YARDIM BEKLİYOR

Tedavisi için tüm Antalya’nın seferber olduğu SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız Gülmez’in yaşam mücadelesi verdiği ev küle döndü. Yaşamını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu tüm cihazları yangında kaybeden Mustafa Yağız bebek, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Zehra TEKECİ/Fatma ARSLAN

Aksu İlçesinde yaşayan SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız Gülmez ve ailesinin yaşadığı evde geçtiğimiz gün elektrikli cihazlar için kullanılan jeneratörün akü kısmında yaşanan patlama nedeniyle yangın çıktı. 4 çocuklu ailenin evde olduğu sırada çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında can kaybı yaşanmazken,  Mustafa Yağız’ın hayatını sürdürebilmesi için sıklıkla kullandığı 5 adet elektronik cihaz yanarak kullanılamaz hale geldi.

Henüz 11 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi ile yaşam mücadelesi vermeye başlayan ve Gen Terapisi olarak bilinen Zolgensma tedavisine ulaşmak için yardım kampanyası yürütülen Mustafa Yağız için yeni bir mücadele başladı. Büyük korku yaşayan aile ise bir an önce çocuklarının ihtiyaç duyduğu cihazları elde etmek ve en kısa zamanda kampanyayı tamamlamak için yardımseverlerden destek bekliyor.

“TÜM CİHAZLAR JENARATÖRLE YANDI”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan anne Ayşe Gülmez, olayın geçtiğimiz gün akşam saatlerine meydana geldiğini anlattı. Gülmez, yangının Mustafa Yağız bebeğin bulunduğu odada çıktığını ifade ederek,” SMA Tip-1 hastası oğlumun olduğu odada akşam saatlerinde aniden patlama sesi duyduk. Oğlumun yaşamını sürdürebilmesi için kullandığımız cihazların bağlı olduğu jeneratörden kaynaklı bir yangın ortaya çıktı. Bölgemizde sık sık elektrik kesildiği için jeneratör almıştık ve tüm cihazlar ona bağlıydı. Aniden çıkan yangında hepsi tutuştu. Çok şükür oğlumuz zarar görmeden onu evden çıkardık” şeklinde konuştu.

“BAŞKA BİR BEBEĞİN CİHAZINI KULLANIYOR”

 Komşularının olayı fark etmesi üzerine ambulans ekiplerinin geldiğini ifade eden Gülmez, “Olay yerine hemen itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Evimiz hızla alevlerin içinde kaldı. Çok şükür çocuklarım, eşim ve ben sağ salim kurtulduk. Oğluma ise ilk müdahale ambulansta yapıldı. Ardından hastaneye götürdük ve orada gerekli tetkikler de tamamladıktan sonra çok şükür bir sorun olmadığı söylendi. Oğlumuz şu an babaannesinin yanında kalıyor. Cihazlara ihtiyaç duyması nedeniyle enfeksiyon riskine rağmen başka bir bebeğin cihazını kullanmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Gülmez, Mustafa Yağız’ın hayatta kalabilmesi için bu cihazların yeniden alınması gerektiğini aktararak, “Yanan evde üzüldüğümüz şey eşyalarımız gitmesi değil, Mustafa’nın hayata tutunabilmesi, rahat nefes alabilmesi için ona destek olan cihazların tamamı yandı. Bu cihazların her biri çok yüksek meblağlara satılıyor. Biz onları yeniden nasıl alacağız buna üzülüyoruz” dedi.

“TÜM EMEKLERİMİZ EVİMİZLE BİRLİKTE YANDI”

Yardımseverlerden destek beklediklerini vurgulayan Gülmez, Mustafa Yağız bebeğin kampanyasının yüzde 64’lük dilime ulaştığını hatırlattı. 17 aydır süren mücadelenin yüzde 36’lık dilim ile sona erebileceğine dikkati çeken Gülmez,  şunları kaydetti:

“Bu durum nedeniyle eşim çalışamıyor, oğlum biz destek olmak için okulu bıraktı ve çalışıyor. Mustafa Yağız şimdi her şeyini kaybetti. Evimiz içinde kurduğumuz hayallerle, emeklerimizle birlikte yandı. Elimizde kalan tek şey kampanyamız, bu kampanya bir an önce tamamlanmalı. Çünkü cihazlarımızı kaybettiğimiz için zamanımız daha da daraldı. Yardımseverlerin bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Mustafa Yağız’ın tedaviye ulaşması artık çok daha önemli hale geldi çünkü cihazlarımız yok. Bu cihazları yeniden toparlayana kadar çocuğumuza ne olur bilmiyoruz. Tek dileğimiz çocuğumuzun yaşaması. Lütfen Mustafa Yağız’ın elini tutun, ona nefes olun.”