Minik Azra 4 yaşında

Antalya'da yaşayan Mehmet-Derya Cunduz çifti, Tay-Sachs (enzim eksikliği) hastası minik kızları Azra Cunduz’un 4. yaş gününü kutladı

Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) ev sahipliğinde gerçekleşen parti Balerin Cafe’de yapıldı. Aile dostları ve Azra’nın çocukluk arkadaşları Cunduz ailesini ve minik Azra’yı yalnız bırakmadı. Azra’ya, sevenleri çeşitli hediyeler verirken, pasta kesimi, maytap, müzik gösterisi yapıldı. Muma Azra’nın yaşıtları çocuklar üfledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise çiçek göndererek hem minik Azra’nın doğum gününü kutlayıp ailesine şifa temennisinde bulundu.

SEVENLERİYLE BERABER KUTLADI

3 yıl önce götürüldüğü hastanede milyonda bir görülen ve tedavisi henüz bulunamayan Tay-Sachs (Enzim eksikliği) hastalığı teşhisi konulan Derya ve Mehmet Cunduz çiftinin tek çocuğu Azra, bugüne kadar oturma, konuşma, duyma, ağızdan beslenme yeteneklerinin yanı görme yetisini kaybetti. Minik Azra, midesinden beslenirken, tükürükleri hortum yardımıyla ağzından alınıyor. Birçok seveniyle beraber Azra’nın 4. yaşını kutlayan aile gelen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

HEM MUTLU HEM ÜZGÜN
Baba Mehmet Cunduz, konuşmalarında şunları kaydetti: “Hem çok mutluyuz hem de çok üzgünüz. Yeni yaşına buruk girdik. Keşke daha önce çalışmalarımız ses verseydi. Bugüne kadar bir şeyler yapılsaydı. Bundan sonra Azramıza artısı olur mu olmaz mı Yüce Allah biliyor. Bizim tek isteğimiz bundan sonrasında en kısa zamanda bir çalışma başlatılıp Azra için değilse bile diğer kader arkadaşları için en azından bir umut ışığının doğması bir çalışma başlatılması istiyoruz. Biraz üzüntülüyüz bunun nedeni ise Azramıza bir ömür biçilmiş 4 ya da 5 yaş kadar. Biz bu zamanın geçmesini istemiyoruz. Halen bir şeylerin yapılmamış olması bizi çok derinden yaralıyor. Umut ediyoruz ki bir çalışma başlatılıp Azramız için bir umut ışığı doğar” ifadelerini kullandı.

ARTIK ÜZÜLMEK YOK
Normalde anneler babalar evlatlarının doğum gününde çok mutlu olurlar biz hüzünlüyüz diyen Anne Derya Cunduz şöyle devam etti: “Azra büyüyor. 3. yaşını bitirdi bugün. Buruk bir doğum günü ama Azra’ya biçen ömür 4 yaş, bugün Azra 4’e girdi. Ama şimdiye kadar hiç hastaneye düşmeden hastaneye yatmadan onu bu hale getirdiğim için şükrediyorum. Evet, Azra büyüdü. Biçilen ömre yaklaştı. Ama şöyle bir gerçek var Azra iyi olacak bunu da hastaneye hiç düşmeden gösterdi buna inanıyorum. Çok güçlü bir çocuktur. Artık üzülmek yok. Biz artık düşünmek istemiyoruz. Çünkü her bir saniye Azra ile çok kıymetli. Korkuları bir yana bırakıp her saniyemizi Azra ile geçirmek istiyoruz” dedi. Öte yandan partide konuşan ve birçok kampanyalar yaptığını söyleyen KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, “Bugün burada Azra bebeğin doğum gününü bu özel aile ile paylaşıyor olmak bizlere nasip oldu. Biz sosyal medyadan ses geçirmeye devam edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Azra’nın yeni yaşını kutlarım” dedi.