Mimarlar Odası’nın ‘seçim’ manifestosu

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Başkanı Hasan Çerçiler, 14 önemli başlık altında hazırladıkların seçim manifestosunu kamuoyuna duyurdu.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler, basın toplantısında 14 önemli başlık altında yer alan seçim manifestosunu kamuoyuna duyurdu. Çerçiler, Mimarlar Odası’nın hazırladığı 14 ana başlıkta yer alan, Yerel yönetim sisteminin geliştirilmesi, Planlama -sakınım master planının bir an önce hayata geçirilmesi, Kent vizyonu, deprem master planı, sürdürülebilir kentsel hareketlilik planının gerçekleştirilmesi, ulaşım master planı, Antalya Kent Müzesi, Kaleiçi,  Balbey, Antalya Pil Fabrikası yerleşkesi,  Lara Kent Parkı, Vakıf Çiftliği, Balbey’de gastronomi meydanı oluşturulması,  Kentin kültürel ve sanatsal faaliyetler ve ürünlerle zenginleştirilmesi, Kış turizmi için Saklıkent’in işlevlendirilmesi, EXPO alanının kent yaşamına kazandırılması ve Antalya için hayallerimiz konularını açıkladı. Seçim manifestosunu anlatan Mimarlar Odası Başkanı Hasan Çerçiler, “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Antalya’nın en önemli sorunları ve çözüm önerilerine yönelik kapsamlı bir seçim manifestosu hazırladık. Çalışmada ele aldığımız yerel yönetim sisteminin geliştirilmesi ile ilgili; tüm çevrelerin, kurumların, bilim insanlarının, sivil toplum örgütlerinin ve meslek örgütlerinin görüşleri alınarak, üzerinde mutabakat sağlanacak yasa ve yönetmeliklerin kısa sürede çıkarılabileceğini düşünmüyoruz” dedi.


ANTALYA İÇİN HAYALLERİMİZ

Mimarlar Odası olarak kimlikli Antalya Hayallerini anlatan Çerçiler “Her türlü sorunun, mahalleden başlayan örgütlenme ile tüm sorunlarının örgütlü bir şekilde belediye yönetimine yansıdığı ve çözüldüğü, kentlilik ve hemşehrilik bilinci gelişmiş, her türlü soruna duyarlı halkı ile çağdaş bir kent, plan hiyerarşisi içinde tüm bölge ve çevre düzeni planlarının yapıldığı, bu planlamalara göre, ödünsüz uygulamaya başlandığı, ekolojik planlama olanaklarıyla zenginleşmiş güneş kenti konumuna gelmiş bir Antalya hayal ediyoruz. Kendisini geleceğe hazırlamış, tarihiyle, doğasıyla kimlikli çağdaş bir Antalya istiyoruz” dedi.