MİLYONLUK YATIRIM ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI

Yapımına Menderes Türel döneminde başlanan ve yüzde 80’i tamamlanan 20 milyon liralık Sedir Mahallesi Spor Kompleksi, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yönetime geldiği günden bu yana kaderine terk edildi.

AHMET ARĞILLI/ZEHRA TEKECİ

Antalya’da sporun ve sporcuların gelişmesine destek olacak vizyon projelerden biri olarak görülen Muratpaşa ilçesindeki Sedir Mahallesi’nin temelleri 2017 yılında atılmıştı. O dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Menderes Türel bu tesis için 20 milyon liralık yatırım bedeli olduğunu açıklamış, heyecanla beklenen proje ilk yılından itibaren hızla yükselmeye başlamıştı.

DEV BİR TESİS HİZMETE SUNULACAKTI

15 dönümlük alan üstünde toplam 2 kat ve 15 bin 462 metrekare yarı açık ve kapalı alandan oluşan spor kompleksinin çevresinde 240 metre koşu parkuru, açık spor alanı, oyun parkları, 5 adet süs havuzu, 2 adet bin 435 metrekare 896 kişilik basket sahası, 3 minderli 620 metrekare güreş salonu, antrenman ve fitness salonları, 7 adet konaklama odası, restoran, açık teras ve çocuk kulübü bulunacağı belirtilmişti. Hızla yükselen proje iddialara göre neredeyse yüzde 80’inden fazlası tamamlanmışken seçim döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin değişmesiyle durdu. O günden bu yana hiçbir işlem yapılmayan bölge kaderine terk edilirken, bölge halkı tam 3 yıldır tesisin tamamlanması için yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

“TESİS ENKAZ HALİNDE”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Sedir Mahallesi sakini 63 yaşındaki Yusuf Tuhan, spor tesisinin yapılacağı haberini aldıklarında büyük bir mutluluk yaşadıklarını anlattı. Tuhan, heyecanla bekledikleri projede beklemedikleri bir durumla karşılaştıklarını söyleyerek, “ Tesis tamamlanmak üzereyken yönetim değişti. Menderes Türel döneminde yüzde 80’i biten tesiste Muhittin Böcek hiçbir işlem yapmadı. Şimdi bir enkaz halinde. Benim vergilerim boşa gidiyor. Kaç milyonluk bir projeden bahsediyoruz. Aynı dönemlerde yapılan diğer tesisler, yollar, yapılar tamamlanmışken burası neden tamamlanmıyor anlamıyoruz” diye konuştu.

“BİZE AİT DEĞİL DİYORLAR”

Tuhan tesisin bir an önce tamamlanmasını istediklerini belirtirken Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle de sayısız kez iletişime geçtiğini ifade ederek, “Bize ait değil diyorlar, ilgilenmiyorlar. Bu alanda ASAT ve Büyükşehir Belediyesi’nin tabelaları vardı onlara dayanarak aradık ama bizi başlarından attılar” dedi.

“BURASI MİLLİ SERVETTİR”

Bir diğer mahalle sakini Caner Çapraz, ise tek istediğinin tesisin tamamlanması olduğunu söyledi. Çapraz, “Ben vergi veriyorum ve vatandaş olarak hizmet bekliyorum. Bu alan bir an önce bitirilsin. Burası milli servettir. Bitmek üzereydi, dış kaplaması ve çevre düzenlemesi kalmıştı şimdi ise otlarla çevrildi. Bu günahtır. Burada büyükşehir belediyesinin ve ASAT’ın levhaları duruyordu. En son bu tesiste camlar kırıldı. O zaman gelip tamir ettiler sonra ise tabelalarını da söküp gittiler. O günden beri ne gelen var ne giden. Yazıktı, günahtır bunca harcanan para, milli servetimiz heba oluyor” ifadelerini kullandı.

BÖCEK SÖZLERİNİ UNUTMUŞ!

Vatandaşların bu isyanı Başkan Böcek’in başkanlık koltuğuna oturduğu gündem bu yana sayısız kez yarım kalan projeleri tamamlayacaklarına dair verdiği sözleri akıllara getirdi. Başkan Böcek 2019’da Sedir Spor Kompleksi’nin ziyaret etmiş, alanın son durumunu incelemişti. Böcek burada yaptığı açıklamada, alan için yaklaşık 21 milyon liralık ek yatırım ihtiyacı olduğunu belirterek, projeyi tekrar ihaleye çıkarak tamamlayacaklarını duyurmuştu.

TERK EDİLMİŞ KOMPLEKSE GÜVENLİK TAHSİS EDİLMİŞ

Öte yandan Lider Medya ekibinin bölgede yaptığı araştırmalarda ise çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Terk edilmiş spor kompleksinin bahçesinde bir güvenlik görevlisinin olduğu, çalışanın boş tesiste nöbet tuttuğu görüldü. Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce camlarının kırıldığı iddia edilen tesiste herhangi bir çalışma ve kullanım alanın olmamasına rağmen bir belediye çalışanının görevli olması ise akılları karıştırdı.