217 MİLYON TL

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu sona ererken, başarılı bir dönemi geride bırakan Antlayaspor ile Alanyaspor’a adeta para yağdı. 45’er milyon TL’lik sabit gelir ile birlikte sezonu 5’inci sırada tamamlayan Alanyaspor 114.4 milyon TL, 7’nci sıranın sahibi Antalyaspor ise 102.5 milyon TL performans priminin sahibi olurken, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Antalya’ya gelen miktar 216.9 milyon TL’yi buldu.

Süper Lig’in 2021-2022 sezonuna Antalya takımları ortaya koyduğu sürpriz çıkışla damga vururken, ortaya koyulan performans kasaya da yansıyacak. Sezonu 5’inci sırada tamamlayan Alanyaspor ile 7’nci basamağın sahibi olan Antalyaspor’a Türkiye Futbol Federasyonu’ndan tam 216.9 milyon TL ödeme yapılacak.

ALANYA EKSTRA PRİM ALIYOR

Sezon boyunca inişli çıkışlı bir performans sergileyen Alanyaspor, sezonu 5’inci sırada tamamlamayı başardı. Çağdaş Atan, Bülent Korkmaz ve son olarak Francesco Farioli ile rakiplerinin karşısına çıkan Antalya ekibi, sezonu 19 galibiyet ve 7 beraberlikle kapatarak toplam 60.4 milyon TL kazandı. Turuncu-Yeşilliler, sezonu ilk 6 takım arasında tamamladığı için de ekstra gelir elde eden takımlar arasında kendisine yer buldu. 5’inci sırada yer aldığı için ekstra 9 milyon TL almaya hak kazanan Alanyaspor’un kazancı toplamda 69.4 milyon TL oldu. Turuncu-Yeşillilerin her kulübe dağıtılan 45 milyon TL’lik payı da eklenince geliri 114.4 milyon TL’yi buldu.

YENİLMEZLİK KASAYI DOLDURDU

Sezonun ilk yarısını düşme hattında bitiren ve ikinci yarıda adeta patlama yaşayan Antalyaspor da kazancını katlamayı başardı. 15 maç üst üste yenilgi görmeyerek sezonun en uzun yenilmezlik serisine imza atan Antalyaspor da toplamda 57.5 milyon TL’yi kasasına koydu. Kırmızı-Beyazlılar, 16 galibiyet için 43.2 milyon TL, 11 beraberlik için de 14.3 milyon TL kazanırken, 45 milyon TL’lik sabit gelirle birlikte 102.5 milyon TL’yi hak etti.

5 MİLYON TL SON ANDA KAÇTI

Antalyaspor, ekstra 5 milyon TL kazancı ise kıl payı kaçırdı. Sezonu Galatasaray beraberliğiyle tamamlayan Antalyaspor, Beşiktaş’ın Konyaspor karşısında aldığı 1 puanla 6’ncı sıradaki yerini son hafta kaptırdı. Siyah-Beyazlılar 90+1’inci dakikada attığı golle son hafta Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak, sezonu Antalyaspor’un üzerinde tamamlarken, 5 milyon TL’yi de kasasına koydu.

GEÇEN SEZONU GEÇTİLER

Antalyaspor ile Alanyaspor, elde ettikleri galibiyet primleriyle geçen sezonu da geçmeyi başardı. Sabit dağıtılan primler dışında 2020-2021 sezonunda Antalyaspor’un elde ettiği gelir 48.1 milyon TL, Alanyaspor’un ise 58.5 milyon TL idi. Buna göre Antalyaspor 9.4 milyon TL, Alanyaspor ise 10.9 milyon TL geçen sezondan daha fazla kazanmış oldu.

İLK 8’DE YER ALDILAR

Gelir sıralamasında Antalya takımları Süper Lig’de ilk 8 takım arasında yer alırken, Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş, Konyaspor ve Başakşehir’e geçildiler. Şampiyonluk sayısının verdiği avantajla en çok kazanan Fenerbahçe olurken, şampiyon Trabzonspor ise 2’nci sırada kendisine yer buldu.