64 MİLYON SEÇMEN OY KULLANACAK

14 Mayıs’a 26 gün kaldı. Yani 3 haftadan biraz fazla. Bu seçimlerde 64 milyon 113 bin 941 kişi 13. Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak.

 Hey maşallah çok büyük bir rakam. Allah siyasi partiler güç versin sabır versin. Siyasette artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Partilerin öyle çok güçlü blok oyları yok. Seçmen hareketleri çok süratli gelişiyor. Muharrem İnce vakasında gördüğümüz gibi bir otobüs kapısı dansı bile sosyal medyada olay olunca bu seçmeni etkileyebiliyor.

Süleyman Demirel’le çok seçim gezisine çıktım. O zaman 24 saat uzun bir süre sayılıyorsa şimdi bu süre daha da kısalmıştır. Öyle seçmenin “z kuşağı”, “y kuşağı” diye katagorize edilmesine karşıyım. Dijital çağda seçmen de artık dijital. Sosyal medyayı çok yakından takip ediyor. Bence bu seçimleri sosyal medya kazanacak. Ya da şöyle diyeyim partiler sokakta kazandıkları oyları sosyal medyada kaybedecekler.

Şimdi, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’in resmi açıklamalarına bir göz gezdirelim. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde 64 milyon 113 bin 941 kişinin oy kullanacakmış Bu seçmenlerin60 milyon 697 bin 843’i yurtiçinde 3 milyon 416 bin 498 kişisi ise yurtdışında oy kullanacakmış.

YSK Başkanı deprem bölgesinden nakil olan seçmen sayısı için, "Yaklaşık 133 bin diğer illerimize giden seçmen kaydı söz konusu olduğunu Yurtiçinde 600 bine yakın seçmenin askı süresi içinde yeni yerlere nakledildiğini söylemiş.

Şimdi bu resmi verilere baktığımızda, yüz yüze seçim çalışması yapmak oldukça güçleşmiş durumda. Deprem bölgesi zaten bir başka kaotik durum yaratıyor. Daha düne kadar Hatay’da aday savaşı veren partiler bu gün seçmenlerini kaybettiler. Seçmen de nüfus kütüğü ile beraber adayını da değiştirdi.

Tüm bu değişimler de gösteriyor ki seçmene en ucuz ve en kolay ulaşma yolu sosyal medya. İnce’nin sosyal medyada yakaladığı yükselişi örnek alan Sinan Oğan da sosyal medyaya ağırlık vermiş. Haydi hayırlısı bakalım yakın gelecek bize ne sosyal medya şovları gösterecek…

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ

İstanbul artık dünyanın finans merkezi oluyor. Daha ilk temelleri atılırken boş araziyi dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile gezmiştim. Berat Bey bu merkezi oluşumunda çok büyük emek sarfetmişti. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Temelinin atılışına şahitlik ettiğim binanın açılışını da görmek nasip oldu. Törende ev sahibi sıfatıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişimi Bakanı Murat Kurum bir konuşma yaptı ve Berat Albayrak’a teşekkür etti.

Zaten benim yakından tanıdığım Bakan Kurum’dan da bu nezaket beklenirdi. Berat Albayrak’ın emeğine saygı gösterdi. Bu muhteşem merkez İstanbul’u dolayısı da Türkiye’yi başka bir noktaya taşıdı. Dünya finansının kalbi artık İstanbul’da atacak. Tüm yabancı finans kuruluşları da yakın bir gelecekte burada yerlerini alacaklar.

Hayırlı olsun diyelim darısı diğer büyük eserlerin açılışına.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

 

Uyanık bir Türk Almanya’da 100 metre uzunluğunda bir sokağı satın almış. Hem de 2500 euroya. Şimdi de sokağa kapısı açılan evlere parça parça satıyormuş. Hem de 5 katı fiyatla…