Milosevic meselesi…

Lider Gazete’de dün kaleme aldığım ‘Trajikomik’ başlıklı köşe yazımda Deni Milosevic ile ilgili olarak dikkat çektiğim konular, kamuoyunda oldukça konuşuldu. Sergen Yalçın’ın görevde bulunduğu ilk 6 maçın 5’inde forma bulan Boşnak futbolcunun, son 4 maçta hiçbir süre almamasının arkasında yatan ‘iddia’yı dile getirdim. Sezon başında yapılan yeni sözleşmede ‘20 maçta forma giyerse anlaşması 1 yıl uzar’ yönünde verdiğim bilgide düzeltme yapılması gerektiğini yaptığım görüşmelerde anladım. Sözleşmeye koyulan opsiyonun sezon başında değil, 2021-2022 sezonunda Konyaspor’dan transfer edildiği dönemde koyulduğunu hem kulüp yetkilileri hem de futbolcu cephesi bildirdi. Sezon başında ‘indirimli’ sözleşme yapılması konusunda anlaşmaya varılmış, ancak yönetimde yaşanan belirsizlikler sebebiyle son nokta koyulamamış. Oysa ki bu bilgi kulüp yetkilileri tarafından sezon başında da tamamlandığı ifade edilmişti. Her neyse tarih konusunda verdiğim bu yanlış bilgiden dolayı okuyuculardan özür dilerim.

Şimdi gelelim yazının diğer detaylarına…

Deni Milosevic cephesi, tarafıma ulaştı ve kulüple aralarında yaşananlar anlatıldı. Bazı verdiği özel bilgileri buraya aktarmam doğru olmayacak, ancak detay verebileceğim noktalar da var.

Aktarılan bilgiye göre; Deni Milosevic, bu sezon kulüpten hiçbir ödeme alamamış ve istediği anda sözleşmesini tek taraflı fesih etme hakkına sahipmiş. Tabii fesih yaptığı anda sezon sonuna kadar tüm alacaklarını tahsil etme hakkını da eline alacak.

Milosevic’in son 4 maçta 1 dakika bile süre alamamasıyla ilgili olarak da alacakları için kulübe gönderilen ihtarnamenin etkili olabileceği vurgulandı. Kulüple irtibat da kurulamaz hale gelmiş.

Antalyaspor’a transfer olabilmek için Konyaspor’dan olan alacaklarından vazgeçtiği belirtilen Milosevic’in, her türlü olumlu yaklaşıma rağmen kulüpten aynı şekilde dönüş alamadığı için kırgınlığının bulunduğu da öne sürülüyor.

Sırada kulüp tarafı var…

Konuyla ilgili olarak Kırmızı-Beyazlılarla da temas kurdum. Öncelikle Deni Milosevic’in bu sezon ücret alamadığı yalanlanmadı. Futbolcuyla görüşmelerin sürdüğü ve orta yolun bulunması için çalışma yapıldığı belirtildi. Bunun yanında Milosevic’in geçen sezondan kalan alacaklarının da daha yeni temizlendiği ifade edildi.

Öte yandan futbolcunun ilk 6 maçın 5’inde oynaması, sonrasında ise 4 maçta 1 dakika bile süre alamaması, ‘hoca tercihi’ olarak açıklandı. Yani Milosevic’in bir anda formasının elinden alınması bir tesadüfmüş.

Her iki cepheden de aldığım bilgileri yorum katmadan satırlara döktüm. Yorumu okuyucuların değerlendirmesine bırakıyorum.