Millilerin sözleşmesi sona eriyor

Antalyaspor’da profesyonel sözleşmesi bulunan iki milli futbolcu Emre Uzun ve Kağan Arıcan’ın sözleşme sürelerinin sonuna geliniyor. Her iki futbolcu da sezon sonunda tamamlanacak sözleşmeleri için henüz resmi imza atmazken, Ocak ayından itibaren istedikleri kulüple görüşme hakkını ellerine alabilecekler.

Son yıllarda altyapıya büyük bir yatırım yaparak Türkiye’nin en başarılı kulüpleri arasında gösterilen Antalyaspor, U15’ten Ümit Milli Takım’a kadar olan kategorilerde tam 11 futbolcu, Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçiriyor. Söz konusu 11 futbolcu içerisinde Emre Uzun ve Kağan Arıcan ile profesyonel sözleşmesi bulunan Kırmızı-Beyazlılarda her iki futbolcunun da anlaşması sezon sonunda tamamlanacak.


RESMİ BİR İMZA ATILMADI

2019 yılında Ankaraspor’dan transfer edilen Emre Uzun ile 2017 yılında Antalyaspor ile tanışan Kağan Arıcan’ın sözleşmeleri 31 Mayıs 2025 itibariyle tamamlanacak. Her iki futbolcu da kendi yaş kategorisinde Ay-Yıldızlı formayı terletmeye devam ederken, Antalyaspor ile yeni bir sözleşme için resmi bir imza atılmadı. Sezon sonunda sözleşmelerini tamamlayacak iki futbolcu, Ocak ayına kadar yeni sözleşmeye imza atılamaması halinde istedikleri kulüple görüşme yapabilecek.


YAKIN TAKİPTELER

2005 doğumlu Emre Uzun, bugüne kadar 15 kez A takım, 70 kez U19, 3 kez de rezerv takım formasını terletirken, A takımla bir kez de gol sevinci yaşadı. Ay-Yıldızlı formayla U18, U19 ve U20 takımlarının formasını giyen Emre Uzun, 18 maçta 3 kez gol atma başarısı gösterdi. Emre Uzun için yurt içinden ve yurt dışından birçok kulübün yakın takipte olduğu da gelen haberler arasında.


ELDİVENLERİ ELİNE GEÇİRDİ

Antalyaspor’un 2006 doğumlu eldiveni Kağan Arıcan ise hali hazırda U19 Milli Takımı kampında yer alıyor. Çalışmalarına A takımda devam eden genç kaleci, U19 takımının kalesini koruyor. Henüz A takım seviyesinde maça çıkamayan Kağan Arıcan, Antalyaspor’un bu sezon U19 Süper Lig’de çıktığı 7 maçta da kaleyi korudu. Genç kaleci, toplamda 10 kez de milli takım müsabakasında eldivenleri eline geçirdi.

GEÇEN SENE 5 FUTBOLCU AYRILDI

Antalyaspor’da iki genç yeteneğin sözleşmelerinin sonuna gelinirken, yakın zamanda takımdan ayrılan genç isimler akıllara geldi. Eylül 2023’te Eren Sayan’ın Rizespor’a, Kasım 2023’te de Halil Karadeli’nin Alanyaspor’a transfer olduğu Antalyaspor’da geçtiğimiz şubat ayında da Mehmet Arda Özmen; Adana Demirspor’a, Mehmet Efe Karacan; Başakşehir’e ve Ahmet Temiz de Alanyaspor’a gitti.

ANTALYASPOR’DAN ŞAŞIRTAN TAKVİYE

10 Mart 2006 doğumlu Kağan Arıcan’ın sözleşmesinin sonuna gelinirken, transfer sezonunun son gününde 7 Mart 2005 doğumlu Emin Yakup Oktay’ın lisansı çıkarıldı. İstanbulspor ile yollarını ayırmasının ardından Antalyaspor ile 3 yıllık sözleşmeye imza atan genç kalecinin kariyeri de dikkat çekiyor. Kenan Piric, Abdullah Yiğiter, Doğukan Özkan ve Kağan Arıcan ile birlikte A takımda antrenmanlara çıkan 5 kaleciden birisi olan 18 yaşındaki kaleci, kariyerinde 8 mücadelede boy gösterdi. 2019-2020 sezonunda Konyaspor U17 Takımı’yla, 2022-2023 sezonunda da İstanbulspor U17 Takımı’yla 4’er maça çıkan Emin Yakup Oktay, çıktığı son 4 mücadelede kalesinde 19 gol gördü.

ANTALYA’DAN FENERBAHÇE’YE

Genç milli takımlara en çok futbolcu veren ekiplerden olan Antalyaspor’da kadroda düşünülmeyenMustafa Arda Akkaş için Beşiktaş ile girdiği rekabeti kazanan Fenerbahçe, 17 yaşındaki futbolcuyu renklerine bağladı. Mustafa Arda Akkaş’ın Fenerbahçe’yi tercih etmesinde eski hocası Sedat Karabük ismi etkili oldu. Bir dönem Antalyaspor Altyapı Koordinatörlüğü görevini üstlenen Sedat Karabük, öncesi sene Fenerbahçe’de aynı göreve getirilirken, genç oyuncu da bu sebeple tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı. Genç futbolcu, bugüne kadar 2 kez Ay-Yıldızlı formayı da terletti. U16 ve U17 Milli Takım formalarını birer kez giyen 17 yaşındaki futbolcu, bu sezon U19 Süper Lig’de Antalyaspor adına 3 kez sahaya çıktı. Son 4 haftada kadroya alınmayan genç futbolcu, sonrasında Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.