MİLLİLER SON PROVADA GÜLDÜ

A Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık maçında Almanya'da Moldova ile karşı karşıya geldi. Paderborn kentindeki Benteler Arena'da oynanan mücadeleyi Ay-Yıldızlılar 2-0 kazanmayı başardı. Millilere galibiyeti getiren goller; 58. dakikada Burak Yılmaz ve 77. dakikada Cengiz Ünder'den geldi. Ay-Yıldızlılar, böylece şampiyona öncesiki hazırlık dönemini namağlup tamamladı. Moldova'yı 2 golle geçen Milliler, Azerbaycan'ı da 2-1 mağlup ederken, Gine ile 0-0 berabere kaldı.

MOLDOVA'YA KAYBETMEDİ

A Milli Takımımız, Moldova ile oynadığı 12. maçta da yenilgi görmedi. Rakibini 10. kez mağlup eden Türkiye, 2 mücadele ise eşitliği bozamadı. Milliler Moldova'ya karşı 31 gol kaydederken, kalesinde 3 gol gördü.

İLK 11’LER

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Umut; Okay, Yusuf Yazıcı, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Burak Yılmaz.

Moldova: Celeadnic, Jardan, Posmac, Potirniche, Arhirii, Anton, Rata, Antoniuc, Spataru, Platica, Damaşcan.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Müsabaka A Milli takımımızın vuruşu ile başlıyor.

4' Sağ kanattan gelişen atağımızda Burak Yılmaz son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru göndermek istiyor ancak savunma bu topu karşılamayı başarıyor.

4' Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullandığımız serbest vuruşta Hakan Çalhanoğlu ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya doğru hareketlenen Merih Demiral yükselerek meşin yuvarlağı çevirmek istiyor ancak düşündüğünü uygulayamıyor.

6' Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Alexandru Antoniuc ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamız meşin yuvarlağı kafa ile karşılamayı başarıyor.

9' Sağ kanatta Zeki'nin pasına hareketlenen Kenan Karaman son çizgiye inmek isterken topun kontrolünü kaybediyor.

12' Kırmızı beyazlılarımız kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

14' Moldova'da Vitalie Damascan, oyuncumuz Merih Demiral ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

16' Gole çok yaklaşıyoruz! Yusuf Yazıcı'nın ara pası ile penaltı noktasının sol tarafında topla buluşan Burak Yılmaz bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak açıyı kapatan kaleci Dumitru Celeadnic gole izin vermiyor!

18' Orta alandan gelişen atağımızda Yusuf Yazıcı'nın savunma arkasına havadan gönderdiği pasa Burak Yılmaz hareketleniyor ancak golcü oyuncumuzun pozisyonu ofsayt.

21' Ceza yayının biraz gerisinden kullandığımız serbest vuruşta Hakan Çalhanoğlu doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak baraja çarparak savunmanın kontrolüne geçiyor.

24' Topla birlikte paslaşarak ceza yayına doğru sokuluyoruz. Burak Yılmaz'ın ara pasına ceza sahası içerisinde Yusuf Yazıcı hareketleniyor ancak kaleci Dumitru Celeadnic uzanarak meşin yuvarlağa rakibinden önce sahip oluyor.

26' Okay Yokuşlu'nun pasını ceza yayı içerisinde Kenan Karaman bırakıyor ve topu önünde bulan Hakan Çalhanoğlu yerden sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

27' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alexandru Antoniuc ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamızda Burak Yılmaz bu topu uzaklaştırmayı başarıyor.

29' Gole bir kez daha çok yaklaşıyoruz! Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Hakan Çalhanoğlu ortasını sol kale direğinin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Merih Demiral kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

29' Kalemizde tehlike atlatıyoruz! Sağ kanattan gelişen atakta Alexandru Antoniuc ortasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Vitalie Damascan kafa vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır üst direğin hemen altından bu topu çıkarmayı başarıyor.

32' Savunma arkasına havadan gönderilen topu ceza sahası içi sol çaprazında kontrol eden Hakan Çalhanoğlu kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak yan hakemin bayrağı tecrübeli yıldızımız için kalkıyor.

34' Mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyoruz! Sağ köşe bayrağının hemen önünden kullandığımız serbest vuruşta Yusuf Yazıcı pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen Zeki Çelik'e gönderiyor. Zeki bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

36' Ceza yayı gerisinde topla buluşan Sergiu Platica bekletmeden sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır bu topu da üst direğin hizasından engellemeyi başarıyor.

38' Sağ çaprazda topla buluşan Yusuf Yazıcı ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı karşılamayı başarıyor.

39' Moldova'da Vitalie Damascan faul pozisyonunda çalan düdükten sonra topa vurduğu gerekçesi ile sarı kart görüyor.

41' Sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Hakan Çalhanoğlu ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılamayı başarıyor.

45' Hakem Sascha Stegemann'ın düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

46' Müsabakanın ikinci yarısı Moldova'nın vuruşu ile başlıyor.

46' Ay yıldızlılarımızda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Çağlar Söyüncü ve Ozan Tufan oyundan alınırken Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder oyuna dahil oluyor.

48' A Millilerimizde Umut Meraş kısa süreli sakatlık geçiriyor.

50' Topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Danu Spataru ceza sahasına girerek son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada takım arkadaşı bulunmuyor.

53' Kırmızı beyazlılarımız kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

56' Moldova'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gheorghe Anton oyundan alınırken yerine Cristian Dros oyuna dahil oluyor.

58' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!! Ay yıldızlılarımız Burak Yılmaz ile öne geçiyor! Kenan Karaman ile gelişen atağımızda Hakan Çalhanoğlu topuk pasını penaltı noktası sağ tarafına doğru hareketlenen Burak Yılmaz'a gönderiyor. Golcü oyuncumuz yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturuyor.

60' Sol kanattan gelişen atağımızda Yusuf Yazıcı ceza sahasına giriyor ve pasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Kenan Karaman tek vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderiyor ancak yan hakemin bayrağı golcü oyuncumuz için kalkıyor.

63' Sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Yusuf Yazıcı ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılamayı başarıyor.

66' Rakibimiz gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alexandru Antoniuc ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Kalecimiz Uğurcan Çakır'ın uzaklaştıramadığı top ceza yayının gerisine doğru açılıyor. Bu noktada bulunan Vadim Rata bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak Uğurcan Çakır penaltı noktası üzerinde bu topu engellemeyi başarıyor.

67' Moldova'da iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Alexandru Antoniuc ve Vitalie Damascan oyundan alınırken yerlerine Igor Kostrov ve Ion Nicolaescu oyuna dahil oluyor.

69' Ay yıldızlılarımızda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Yusuf Yazıcı ve Hakan Çalhanoğlu oyundan alınırken yerlerine Orkun Kökçü ve Ozan Kabak oyuna dahil oluyor.

76' Sağ kanattan gelişen Moldova atağında Ion Jardan yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamızda Merih Demiral araya girmeyi başarıyor.

77' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!! Ay yıldızlılarımız Cengiz Ünder ile farkı ikiye çıkarıyor!

HABER MERKEZİ