‘MİLLİ TAKIM’ VE ÖZGÜR ÖZEL

Hafta içi CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya'da seçime girecek olan partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada rakiplerine yaptığı eleştirilerden ziyade konuşması esnasında kullandığı bir cümle dikkatimi çekti: “Milli takım gol atınca sevinen herkesin oyuna talibiz.”

***

Oldukça makul ve mantıklı bir cümle gibi duruyor bakınca. Hatta kulağa da çok hoş geliyor. Ancak eylem ile söylem bir birine uyumayınca cümlenin anlamı da hava da kalıyor. Çünkü milli takım gol atınca damarlarında asıl Türk kanı dolaşan vatan sevdalıları sevinir.

Emperyalist uşakları, aklını ve mantığını kiraya vermiş ülke düşmanları ile 6. filonun kalıntıları ve kandil uzantıları asla ve asla sevinmezler. Bırakın sevinmeyi tam tersi vurgun yemiş gibi bir hal alırlar.

***

Durum böyle olunca şimdi sayın Özel'e sormak lazım. Madem bu kadar milli hassasiyetleriniz var da niçin Kandil'de yaşayan ve yıllardır Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bu vatanı bölmeye çalışan tasmalılar ile kol kola yürüyorsunuz?

***

Niçin "ben istiklal marşı okumak zorunda değilim" diyen bir vatan hainine destek açıklamasında bulunuyorsunuz? Niçin terör örgütü PKK istedi diye Mersin'in Akdeniz ve Toros'lar ilçelerini peşkeş çekmeye kalkıyorsunuz. Niçin İstanbul'un iki ilçesinde aday olarak açıkladığınız ismi geri çekerek onların yerine kandilden talimat alan vatan düşmanlarının adayı olan isimleri aday gösteriyorsunuz?

***

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinden olan "Devletçilik" ve "Milliyetçilik" ilkeleri sizin için yok hükmün de mi? Eğer öyle olmasa bu vatanın bölünmesi için mücadele eden alçaklarla kirli bir ittifak kurmak yerine Yüce Türk Milletinin hassasiyetlerini baş tacı yapanlarla yol yürüyemez miydiniz?

16 Nisan 1956'da üstat Necip Fazıl ne güzel söylemiş: "Bugün bizdeki muhalefet iktidarı düşürme hırsıyla vatanı düşürmeye bile razıdır"

***

Üç beş koltuk hesabı yaparak yürüdünüz yolun yanlış olduğunu belki ilerleyen zamanlarda çok daha iyi anlayacaksınız ama inşallah o zaman sadece siz "ah keşke " dersiniz.

***

Zaten inanıyorum ki ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bir parçası haline gelmiş olanları, milli takım gol attığında sevinen yüce Türk Milletinin evlatları 31 Martta sandığın dibine gömecek ve tarihin çöplüğünde yer almasını sağlayacaktır.