MİLLİ TAKIM TEPKİSİ

1207 Antalyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Türk, milli takım kadrosunun adaletli belirlenmediğini belirtti. En az 3 futbolcusunun davet alması gerektiğini ifade eden Türk, bazı Anadolu kulüplerinin de benzer tepkilerinin olduğunu savundu.

SADIK ÇETİN SADAK

Türkiye Kadın 1. Futbol Ligi'nde mücadele eden 1207 Antalyaspor'un Teknik Direktörü Hüseyin Türk, A Milli Takım kadrosuna davet edilen futbolcuların belirlenmesinde adaletli davranılmadığını ifade ederek, ses yükseltti.

Lider Spor'da Koray Geçgel'in konuğu olan Hüseyin Türk, son belirlenen kadroda kendi futbolcularından en az 3'ünün davet edilmesi gerektiğine dikkat çekerken, pek çok takımın da bu anlamda tepkilerinin bulunduğunu ifade etti. Oyuncuların takibinin neye göre yapıldığını anlamadığını ifade eden Türk, "İstanbul'dan Antalya'yı göremecek kadar farklı duygular içerisindeler. Oyuncu seçme kriterleri nedir bilemiyoruz. Bugüne kadar sessiz kalmayı tercih etmiştim ama son kadroya baktığımda bizimle alakaları olmadığını gördüm. Bahar Güvenç, Esra Manya ve Kevser Kartal A Milli Takım'da forma giyebilecek düzeyde futbolcular. Seçilen kadroya bakılınca bu oyuncular rahatlıkla çağrılabilirdi" diye belirtti.

YURT DIŞINDAN TERCİH EDİLİYOR

Kadro belirlenirken, yurt dışında oynayan futbolculara öncelik tanındığını savunana Hüseyin Türk, "Diğer kulüplerde de serzenişler var. Öncelikle bu ülkede bilinen oyuncuların çağrılması araftarıyız. Sırf Almanya'da, Avusturya'da, Kanada'da oynuyor diye çağırırsanız, Türkiye'deki yerli oyuncuların bakış açısını değiştirirsiniz" sözlerine yer verdi.

FLAŞ TRANSFER

Geçmiş dönemlerde Lady Andrade, Carolina Arias Vidal, Serenay Aktaş gibi dikkat çeken transferlere imza attıklarını anımsatan Türk, yeni sezon öncesi yine flaş bir transfer çalışması olduğunu söyledi. Yurt dışından önemli futbolcularla temas halinde olduklarını ifade eden Türk, "Önümüzdeki sene için Antalya'yı dışarıda tanıtacak transfer çalışmalarımız var. İki tane görüştüğümüz çok önemli futbolcu var" dedi.

DESTEK YOK

Kadın futbol takımı olarak Antalya'da belediyelerden yeterli destekleri alamadıklarını da ifade eden Hüseyin Türk, "Öyle belediyelerle karşılaştık ki ulaşım konusunda otobüs desteği vereceğini söyleyip, pazar günü olan maç için cuma gününden desteklerini iptal edenler oldu. 'Kadın futboluna destek vereceğiz' diyenler, şimdi telefonlara bakmıyor. Ancak bu bizim için motivasyon oluyor" diye belirtti.