MİLLİ SİLAH SANAYİ ŞAHLANIŞI

Kim ne derse desin; AK Parti iktidarının 20 senede yaptığı iş, ne derseniz? Ben hiç düşünmeden “Milli Silah Sanayii’nde yaşanan gelişmeler” derim. Öyle bir hamle ki bu, anlatmak için sayfalar dolusu yazı yazmanız gerekmekte. Ben mesleğe foto muhabiri olarak başladım o yüzden çok uzun yazmayı sevmem. Fotoğrafik anlatımları severim…

Dün, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun tek kare fotoğrafına bakın ne demek istediğini anlayacaksınız. Bir kere dünyada bu ölçekte gemiye sahip olan 12 ülke bulunuyor. Ayrıca TCG Anadolu, üzerine SİHA’ların iniş-kalkış yapacağı dünyanın ilk ve tek SİHA gemisi olacak. Milli silah hamlesi olarak geliştirilen tüm ürünler birbirleri ile entegre olacak şekilde planlandı. Örneğin bu gemi özelinde Baykar tarafından kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştirildi. Ayrıca Baykar tarafından geliştirilen muharip insansız uçak sistemi Bayraktar KIZILELMA ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET Hafif Taarruz Uçağı’nın da iniş-kalkış yapabilecek.

Gemi gemi değil, yüzen askeri birlik içinde yok yok. Yüzer havuzlarında 4 adet çıkartma gemisi barındırabiliyor. Ayrıca her çıkartma gemisi bir tank ve zırhlı personel taşıyıcı barındırıyor. Askeri amaçlı planlanan hastanesi ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle ihtiyaç olduğunda her türlü olağanüstü koşulda kullanılabilecek kapasiteye sahip. Ne diyelim Allah devlete zeval vermesin. Türkiye milli silah sanayiinde yaşadığı gelişmelerle dünyanın en modern silahlı kuvvetlerinden birine sahip…

SEÇİM SATH-I MAİLİNE GİRMİŞ BULUNUYORUZ.

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre sath-ı maili: Eğimli düzey; bir tarafı dağ (tepe), diğer tarafı ovaya (düzlüğe) doğru giden meyilli arazi anlamına geliyor. Seçim sath-ı maili ise seçime giden engebeli yol anlamına gelebilir. Bugün ben de size kısa bir seçim sath-ı maili takvimi yapayım dedim.

Ben bu yazıyı yazarken 11Nisan günü Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı takvime göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilerle seçmenlerden ölmüş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanların Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce işlenmesi tamamlandı ve Seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlendi.

12 Nisan: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek.

19 Nisan: Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılacak, siyasi partilerden sandık kurulunda görev alacak olan üye listelerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına verilmesi istenilecek. YSK tarafından milletvekili kesin aday listelerinin seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.

Gümrük kapıları ve yurt dışında oy verme işlemi

27 Nisan: Gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

4 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

7 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

 9 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek.

13 Mayıs: Seçim propaganda süreci saat 18.00 itibarıyla sona erecek

14 Mayıs: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59'a kadar ilan edilecek.

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamasına ilişkin seçim takvimi işleyecek.