Milli mesai bitti
Süper Lig’de 2024 yılının son milli arası sona erdi. Antalyaspor ve Alanyaspor’dan 6 futbolcu, A milli seviyesinde forma şansı buldu.

Süper Lig’de 2024 yılının son milli arası sona erdi. Antalyaspor ve Alanyaspor’dan 6 futbolcu, A milli seviyesinde forma şansı buldu.
Antalyaspor’da Moussa Djenepo, Ramzi Safouri, Alanyaspor’da da Fidan Aliti, Florent Hadergjonaj, Gaius Makouta ile Jure Balkovec ülkeleri adına mesai verdi.
ANTALYASPOR’DAN 2
FUTBOLCU
Milli takımlarıyla kamp çalışmalarına başlayan
futbolculardan Moussa Djenepo, Mali’nin Gine maçlarının kadrosunda yer aldı.
1-0 kazanılan ilk karşılaşmanın 59’uncu dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan
Malili, 0-0 sona eren mücadele ise forma giyemedi. Antalyaspor’un İsrail Milli
Takımı’na gönderdiği Ramzi Safouri ise sadece 9 dakika süre alabildi. Fransa
karşısında şans bulamayan İsrailli, İtalya mücadelesinde ise 81’inci dakikada
oyuna dahil oldu. İsrail, her iki karşılaşmayı da 4-1 kaybetti.
MAKOUTA VAZGEÇİLMEDİ
Alanyaspor’dan milli mesaiye giden isimler arasında en çok
şans bulan isim Gaius Makouta oldu. Kongo Milli Takımı’nın Güney Afrika ile
oynadığı iki karşılaşmada da 90’ar dakika oyunda kalan deneyimli futbolcu, ilk
mücadeleden 5-0 mağlup ayrılırken, ikinci karşılaşmadan ise 1-1’lik sonuç elde
etti. Slovenyalı Jure Balkovec, Norveç’e 3-0 kaybedilen mücadelede 57’nci
dakikada oyundan alınırken, 1-0 kazanılan Kazakistan maçında şans bulamadı.
Kosova Milli Takım formasını giyen Fidan Aliti Güney Kıbrıs mücadelesinin
77’nci dakikasında, Florent Hadergjonaj ise Litvanya maçının 59’uncu
dakikasında oyuna dahil oldu.
Safouri
İsrail 1-4 Fransa oynamadı
İtalya 4-1 İsrail 81'de girdi
Kosova
Litvanya 1-2 Kosova Aliti oynamadı, Hadergjonaj 59'da girdi
Kosova - Güney Kıbrıs ?
Balkovec
Norveç 3-0 Slovenya 57'de çıktı
Kazakistan 0-1 Slovenya oynamadı
Djenepo
Mali 1-0 Gine 59'da sakatlanıp çıktı
Gine 0-0 Mali Oynamadı
Makouta
Güney Afrika 5-0 Konga 90 dakika
Kongo 1-1 Güney Afrika 90 dakika
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, “Golden sonra da oyuncularımız pozisyonlarından çıkmaya başladılar. Çünkü gol atma isteğiyle daha fazla ileri getirip oyun planından çıktılar. Bu sırada Bodrum daha fazla kontratak şansı buldu. Ama oyuncularımız ne kadar istediyse de golü atamadık” dedi.
Son 4 maçını kaybeden Alanyaspor, sezonun en kritik maçında düşme hattındaki Bodrum FK’yi ağırladı. Rakibine 1-0 ile boyun eğen Turuncu-Yeşilliler, üst üste 5’inci yenilgisini alarak düşme hattına yerleşti.
65 farklı ülkeden, bin 800'ü yabancı olmak üzere yaklaşık 10 bin sporcunun katılım sağladığı 20. Uluslararası Runtalya Maratonu, Antalya'da başladı.
Antalyaspor’un aldığı son 2 galibiyette sonradan oyuna girerek 3 puanı getiren isim olan Adolfo Gaich, Samsunspor’un kilidini de çözen isim oldu. 64’te oyuna giren Arjantinli, 85’te attığı golle skoru 2-1’e getirdi ve 3 puanı Antalyaspor’un hanesine yazdırdı.
Antalya derbisini kazanarak kümede kalma yolunda önemli bir virajı aşan Antalyaspor, bu sezon Samsunspor karşısında 3 puan arayacak. Evinde oynadığı son 2 maçı kazanan Akrep, 3 sene sonra 3’te 3 yapmak için mücadele verecek.
Antalyaspor’da Seçkin Özdil’in görevine son verilmesinin ardından sessiz sedasız göreve gelen Sportif Direktör Özden Töraydın, kasım ayında attığı imzanın ardından takımla ilgili ilk kez konuştu.
Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'un teknik direktörü Joao Pereira, 6 Nisan Pazar günü Sipay Bodrum FK ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, “Rakibin yapacağı her şeye hazır olup, bu maçı kazanacağız.” dedi.
Antalyaspor Kulübü’nün Kurucu Başkanı Merhum Atilla Vehbi Konuk, vefatının 16. yıldönümünde Andızlı Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene, Konuk’un eşi Aysel Konuk, kızı Nadire Konuk Akıncıoğlu, Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ve kulüp yöneticileri katıldı.
Antalyaspor’da Ramazan Bayramı’nın ikinci günü bayramlaşma gerçekleşti.
Antalyaspor, kulübün kurucu başkanı Atilla Vehbi Konuk’u vefatının 16.yılında yayımladığı bir mesajla andı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz