Milli mesai bitti

Süper Lig’de 2024 yılının son milli arası sona erdi. Antalyaspor ve Alanyaspor’dan 6 futbolcu, A milli seviyesinde forma şansı buldu.

Antalyaspor’da Moussa Djenepo, Ramzi Safouri, Alanyaspor’da da Fidan Aliti, Florent Hadergjonaj, Gaius Makouta ile Jure Balkovec ülkeleri adına mesai verdi.


ANTALYASPOR’DAN 2 FUTBOLCU

Milli takımlarıyla kamp çalışmalarına başlayan futbolculardan Moussa Djenepo, Mali’nin Gine maçlarının kadrosunda yer aldı. 1-0 kazanılan ilk karşılaşmanın 59’uncu dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Malili, 0-0 sona eren mücadele ise forma giyemedi. Antalyaspor’un İsrail Milli Takımı’na gönderdiği Ramzi Safouri ise sadece 9 dakika süre alabildi. Fransa karşısında şans bulamayan İsrailli, İtalya mücadelesinde ise 81’inci dakikada oyuna dahil oldu. İsrail, her iki karşılaşmayı da 4-1 kaybetti.

MAKOUTA VAZGEÇİLMEDİ

Alanyaspor’dan milli mesaiye giden isimler arasında en çok şans bulan isim Gaius Makouta oldu. Kongo Milli Takımı’nın Güney Afrika ile oynadığı iki karşılaşmada da 90’ar dakika oyunda kalan deneyimli futbolcu, ilk mücadeleden 5-0 mağlup ayrılırken, ikinci karşılaşmadan ise 1-1’lik sonuç elde etti. Slovenyalı Jure Balkovec, Norveç’e 3-0 kaybedilen mücadelede 57’nci dakikada oyundan alınırken, 1-0 kazanılan Kazakistan maçında şans bulamadı. Kosova Milli Takım formasını giyen Fidan Aliti Güney Kıbrıs mücadelesinin 77’nci dakikasında, Florent Hadergjonaj ise Litvanya maçının 59’uncu dakikasında oyuna dahil oldu.

Safouri

İsrail 1-4 Fransa oynamadı

İtalya 4-1 İsrail 81'de girdi

Kosova

Litvanya 1-2 Kosova Aliti oynamadı, Hadergjonaj 59'da girdi

Kosova - Güney Kıbrıs ?

Balkovec

Norveç 3-0 Slovenya 57'de çıktı

Kazakistan 0-1 Slovenya oynamadı

Djenepo

Mali 1-0 Gine 59'da sakatlanıp çıktı

Gine 0-0 Mali Oynamadı

Makouta

Güney Afrika 5-0 Konga 90 dakika

Kongo 1-1 Güney Afrika 90 dakika