MİLLİ EĞİTİM’DEN ATATÜRK KİTAPLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki 68 ilde bulunan 92 sosyal bilimler lisesinde “Atatürk Kitaplığı” kurulmasına ilişkin imzalanan Eğitimde İş Birliği Protokolü Antalya’da hayata geçti. Proje kapsamında Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi’nde oluşturulan Atatürk Kitaplığı düzenlenen törenle açıldı.

ZEHRA TEKECİ, BAYRAM OKUDAN

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı iş birliği çerçevesinde oluşturulan “Atatürk Kitaplığı” projesi Antalya’daki sosyal bilimler liselerinde tamamlandı. Kentte bulunan 4 sosyal bilimler lisesinde kurulan Atatürk Kitaplığı’ndaki bin kitap öğrencilerle buluştu. Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen açılış törenine, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Köstüklü ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“3 MİLYON KİTAP HEDEFİMİZ VAR”

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan burada yaptığı konuşmada, Eğitimde İş Birliği Protokolü kapsamında Türkiye’de ve Antalya’da hayata geçirilen proje dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti. Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm bu projeler dışında okullara kitap desteği vermeyi sürdürdüklerini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi neticesinde ilimizde kütüphanesi olmayan okul bulunmamaktadır. İlk olarak 3 milyon kitap hedefimiz var. Bugün itibarıyla 2 milyon 200 bin civarında kitaba sahibiz. Bu sene sonu 3 milyon hedefimizi yakalayacağız. Bu nedenle proje dolayısıyla hem ilimize hem de okullarımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİN 400 ÖĞRENCİYE BURS VERİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen ise, kurum olarak sosyal bilimler liselerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Özgen, sosyal bilimlerin çok önemli alanlar barındırdığına dikkati çekerek, “Sosyal bilimler gelişmeden bir milletin milli ve iktisadi birliğini sağlaması mümkün değildir” dedi. Sosyal bilimler alanında öğrencilere lisans, yüksek lisans ve doktora burs programları olduğunu ifade eden Özgen, “Öğrencilerimize bu alanda katkı sunmak için çok ciddi burslar vermekteyiz. Şu an karşılıksız olarak bin 400 öğrencimize burs veriyoruz” ifadelerine yer verdi.