MİLLİ BİRLİK ZAMANI…

Bu tür olağanüstü durumlar milletçe kenetlememizi gerektirmektedir. Yaralar ancak birlik olursak sarılır. Türkiye tam seçim sathı mailine girmişken yaşanan bu deprem artık siyasetin bir süreliğine bir kenara bırakılması gerekliliğini ortaya koymuştur.

***

Ancak ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ne hikmettir ki bu acılı günde bile siyasete oynamaktadır. Olay tüm sıcaklığını korurken enkaz altında kalanlar son umut yardım beklerken sırf şahsi şovu için yanına kendi büyükşehir belediye başkanlarını da alarak Hatay’a sözde çıkartma yapmış.

***

Bir de açıklama yaparak Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğini yaşananlara siyaset üstü bakmayı ret ettiğini söylemiş. Yani siyaset yapmaya deprem acısı üzerinden siyasal rant elde etmeye çalışmaya devam edeceğini açıkça beyan etmiş.

***

Yahu sevgili başkan insanlar yardım bekliyor. Gün hamaset, siyaset veya şov günü değil. Cumhurbaşkanı ile görüş, görüşme bu kimsenin umurunda değil.  Bence bulunduğun makam gereği konuşmanda senin için fayda var. Yine de sen bilirsin. Ama bırak bu ucuz siyasi numaraları.

AFET ALARM SEVİYESİ

Afette bilanço her geçen gün artıyor. Allah beterinden sakınsın. Afetin yaşanmasının hemen akabinde ülkede 4’üncü seviyede alarm ilan edildi. Peki, 4’üncü seviye alarm nedir? 4’üncü seviye alarm Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında uygulanan bir afet müdahale seviyesidir. Afetlere müdahale seviyeleri etki derecesine göre 4 gruba ayrılmış durumda… Bu afet müdahale seviyeleri koordinasyonun ve organizasyonun düzeyini belirliyor.

***

Afetlerde en yüksek alarm seviyesi ise 4 ve 4’üncü Derece uluslararası yardımı da içerebiliyor. Bu aslında uluslararası bir yardım çağrısı olarak da adlandırılabilir.

***

Seviye 4 “en üst düzey alarm” anlamını taşıyor. Bu seviyeye karar verilmesi halinde devletin ve özel sektörün tüm ulusal kapasitesi müdahaleye katılır.

***

Olay sonrası afet bölgesinden ve ulusal hizmet gruplarından devam eden bilgi akışı doğrultusunda seviye değişikliği yapılabilir ve yapılan değişiklik ilan edilir.

***

Karar verilen seviye bildiriminden sonra, hali hazırda harekete geçmiş olan ulusal hizmet grupları bildirime göre pozisyonlarını alarak afet alanına yönlendirilir.

***

Yönlendirmeye ilişkin detaylar AFAD tarafından belirlenir ve yönlendirilen hizmet grupları müdahale planları doğrultusunda çalışmalarına devam eder.

***

Yani içinde bulunduğumuz durum hiç de iç açıcı değil. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Lütfen itidalli davranalım. Özellikle sosyal mecraları çok dikkatli kullanalım…

 

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Sosyal medyada halkı galeyana getirici yalan ve yanlı paylaşımlarda bulunmanın suç olduğunu ve bu tür paylaşımlarda bulunanların sahte isimler kullansalar da çok kısa bir süre içinde yakalanıp yargı önüne çıkartıldıkların ve hapis cezası ile cezalandırıldıklarını biliyor musunuz?