MİLLETVEKİLLİĞİ Mİ? YOKSA MANKENLİK Mİ?

Yapılır mı, yapılacak mı, ertelenir mi yoksa iptal mi edilir tartışmalarından sonra seçimler 14 MAYIS’TA yapılacak. Geçen hafta Cumhurbaşkanı kesin tarihi açıkladı, “Seçim yapılacak.”

Tarih KESİNLEŞTİKTEN sonra YSK takvimi belirledi ve DÜĞMEYE basıldı. Partilerde ADAY ADAYLIĞI takvimlerini belirledi. Vekil olmak isteyenler de sıraya girdi.



Pazartesi günden beri siyasi partilerin genel merkezleri çarşı-pazar yerine döndü. Uzun süredir MECLİS HAYALİ kuranlar evraklarını tek tek partilere teslim etmeye başladı.

Dün şöyle bir baktım başvuruyu yapan soluğu memlekette almış. Sonra ADAY ADAYLIĞI açıklamaları için İL BİNALARINA hücum etmişler. İki dirhem bir çekirdekler mübarek.

Erkek aday adaylar LACİVERT-SİYAH, kadınlar ise KIRMIZI-MAVİ renkleri tercih etmiş. Hadi erkeklerin kıyafetleri klasik bir şey. Ancak kadınlar sanki BALOYA gidecekler gibi!

Hatta kadın aday adaylarının açıklamaya giderken MANKEN gibi giyinip, süslenip, saç baş yaptırmaları kafamı karıştırdı. Acaba, “MANKENLİK BAŞVURUSU MU YAPTILAR” diye şüpheye düşünmeden edemedim.


Milletvekili olmak için başvuranların hepsinin HESABI ayrı. Bunu biliyoruz, fal açmamıza gerek yok. Hatta öyleleri var ki, açıklamaya değil de PODYUMA ÇIKACAKMIŞ gibi tavır sergiliyorlar!

İnanın aday adaylığı başvurusu yapıp açıklama yapanların şu an birçoğunu ne ben ne de onlara oy verecek partilileri tanımıyor. Hele hele İL YÖNETİMLERİ ilk kez görüyor zat-ı muhteremleri!

Ha bunların içinde eski BIÇKIN siyasetçiler yok mu? Elbette var. Benim lafım yenilere. Adı sanı hiç duyulmamış olanlara. Beni bu noktada ANTALYA’YA hizmet edebilecekler ilgilendiriyor. Gerisi zaten KONU MANKENİ!



Adaylık açıklaması yapanlara şöyle bir göz attım. Bu şehirde yaşayıp memleket sevdası ile CANLA BAŞLA çalışanların sayısı bir elin parmaklarını bile geçmeyecek gibi.

Örnek vereyim mi size? Son 5-6 aydır AYŞEN KURT isimli bir hanımefendi siyaset arenasında boy göstermeye başladı. Kendisi TURİZMCİ imiş Manavgat’ta. İlk kez gördüm.

Şimdi düşünün ben gazeteci olarak ilk kez görüyorsam gerisini siz düşünün. TOMBALA’DAN çıkmış gibi HOOOOP aday adayı. Bir de aday gösterilirse vay halimize.

Bunlar bir tarafa, adaylık açıklanmasını yaptığı İYİ Parti’de GÖVDE GÖSTERİSİ yapmış. Taraftarları toplanmış kendisine desteğe gelmiş. Sanki maça gelmişler!

Benim verdiğim tarife tıpa tıp uyan bir görüntü AYŞEN KURT’UN kılık-kıyafeti. Kırmızı bir elbise. Şık mı şık ve MANKEN gibi, sanki BALOYA gidecek.

Beyler, bayanlar, kendini insan hissedenler. Şunun şurasında 1 ay önce ASRIN FELAKETİ’Nİ yaşadık ve 50 bine yakın canımızı kaybettik. Hala yasımız var yara sarmak derdindeyiz.

Ortada bu tablo varken PARTİYE adaylık açıklamasına giderken bari biraz MÜTEVAZİ olun. Baloya falan gitmiyor, MANKENLİK başvurusu yapmıyorsunuz.



Biraz dikkat, biraz ciddiyet lütfen.

KATAR SÖZÜNÜ TUTTU

Ülkemiz ASRIN FELAKETİ olan Kahramanmaraş merkezli ve 11 şehri etkileyen depremle SARSILDI. Biz TEK YÜREK olurken birçok ülkede yardım için taahhütte bulundu.

Bazı ülkeler verdikleri sözü yerine getirirken bazılarının ki ya lafta kaldı ya da DEVEDE KULAK! Ancak öyle ülkeler vardı ki sürekli eleştirmemize rağmen gerçek KARA GÜN DOSTU çıktı.

Bunlardan birisi KATAR! Katar Emirinin Cumhurbaşkanını ziyareti sırasında 10 BİN KONTEYNER sözü tek tek yerine getiriliyor. 12 Şubat’tan beri peyderpey gemilerle geliyor.

2022 DÜNYA KUPASI'NDA kullanılan 18 metrekarelik konteynerlerde, banyo, tuvalet, buzdolabı, ısıtma ve soğutma sistemi, çalışma masası, sandalye ve yatak bulunuyor.

Üç hafta önce KATAR'DAN yola çıkan Liberya bandıralı 188 metrelik MSC CALEDONIA II gemisi 522 yaşam konteyneri ile İSKENDERUN ASSAN LİMANI’NA yanaştı.

Bazı kesimler yerden yere vursa da KATAR sözünü tuttu be kardeşim. Hani bazılarının yere göğe sığdıramadığı AVRUPALILAR ne yaptı? Lafla PEYNİR GEMİSİ yürütmeye çalıştı.

Ben onu bunu bilmem. Bize sözde değil adam gibi sözünde duran KATAR gibi KARA GÜN DOSTU ülkeler lazım. Çünkü DOST bildiklerimiz hep SIRTIMIZDAN vuruyor.