MİLLETVEKİLLERİ YAKIN 'TAKİP'TE

Ziyaret, duyuru, etkinlik ve çalışmalarını takipçilerine sosyal medya hesaplarından duyuran Antalya milletvekilleri, yakın takip altında. Antalya’da sosyal medyayı en aktif kullanan ve en çok takipçi sayısına sahip olan milletvekili ise AK Partili Mustafa Köse oldu.

Özellikle gençler tarafından son yıllarda gündeme yön veren sosyal medyada, ünlüler gibi siyasi isimler de yakından takip ediliyor. Etkinlik ve çalışmalarını sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşan Antalyalı Milletvekilleri, Antalyalılar tarafından mercek altına alınmış durumda. Antalyalı vekillerin sosyal medyayı aktif kullandığı görülürken, her türlü bilgiyi takipçileriyle paylaşmaları dikkat çekti. Antalya’daki vekiller arasında sosyal medyanın en fazla takipçisi olan ismi ise AK Partili Mustafa Köse oldu.

KÖSE, BİRİNCİ SIRADA

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, sosyal medyada Antalya’daki tüm vekillerden daha fazla takipçi sayısına sahip. Twitter hesabını aktif kullanan Köse’nin takipçi sayısı 179 bin 500’iken takip ettiği kişi sayısı 2 bin 320. Takipçi sayısı sıralamasında Köse’nin ardından, 45 bin 600 takipçi sayısıyla Atay Uslu ve 44 bin 600 takipçi sayısıyla İbrahim Aydın geliyor. Sosyal medyayı aktif kullanan diğer AK Partili milletvekilleri Kemal Çelik’i 11 bin 900 kişi takip ederken, Tuba Vural Çokal’ı 4 bin 573 kişi takip ediyor. Son olarak 6 bin 765 takipçisi olan Sena Nur Çelik ise 2016 yılından itibaren Twitter’ı aktif kullanmıyor. Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan sosyal medyayı aktif kullanan ancak etkileşimi az olan isimler arasında yer alıyor. Başkan’ın Twitter hesabında17 bin takipçisi bulunurken, 239 kişiyi takip ediyor.

PARTİ İÇİ EN ÇOK ETKİLEŞİM BUDAK’TA

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekillerinin genel olarak sosyal medyayı aktif olarak kullandığı görülürken, parti içindeki en çok etkileşime sahip olan isim Çetin Osman Budak oldu. CHP Antalya Milletvekillerinin Twitter etkileşimleri şu şekilde:  Çetin Osman Budak’ın twitter hesabında 35 bin 400 takipçisi ve 422 takip ettiği kişi var. Rafet Zeybek’in sosyal medya hesabında 12 bin 700 takipçisi, 332 takip ettiği kişi bulunuyor. Aydın Özer’in Twitterda 4 bin 783 takipçisi, bin 271 takip ettiği kişi var. Cavit Arı’nın sosyal medya hesabında 8 bin 675 takipçisi 544 takip ettiği kişi var. Özer ve Arı sosyal medyayı aktif kullanmasına karşın etkileşimi az olan siyasiler arasında yer alıyor. Son olarak ise Deniz Baykal’ın resmi Twitter hesabı yok.

KİM AKTİF, KİM PASİF?

Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan ve iyi etkileşime sahip olan Antalya Milletvekilleri arasında bulunan İYİ Partili Feridun Bahşi’nin sosyal medyasında, 27 bin 400 takipçisi ve 360 takip ettiği kişi bulunurken, Hasan Subaşı’nın 14 bin 400 takipçisi ve 279 takip ettiği kişi bulunuyor.

 

FATMA ARSLAN