Milletvekili Çokal, Bakan Çavuşoğlu'nun davetiyle AK Parti'de

Bir süre önce İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız kalan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Ankara'da düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı.

Bir süre önce İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız kalan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Ankara'da düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine AK Parti'ye katılan Çokal'ın rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, 13 Şubat 2020 tarihinde yazdığı istifa mektubuyla partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından paylaştığı mektupta yol arkadaşları ve kendisinin uzun zamandır değersizleştirmelere ve tacizlere maruz kaldığını ifade eden Çokal, Antalya'da iki ilçe başkanının görevden alınmasının da bu kararı vermesinde etkili olduğu söylemişti.

AK PARTİ'YE KATILDI

Bir süre bağımsız olarak yoluna devam eden milletvekili Çokal, bugün TBMM'deki grup toplantısında AK Parti'ye katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine AK Parti'ye katılan Çokal, grup toplantısına AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve Antalya Milletvekili Kemal Çelik ile birlikte gelerek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tam arkasında yan yana oturdu. Bakan Çavuşoğlu, Çokal'a "Hoşgeldin" diyerek elini sıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı konuşmasının sonunda kürsüye çağrılan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'a parti rozetini taktı.

DHA