MİLLETSİZ ORMAN

Doğan Haber Ajansı’nda adliye muhabirliği yaptığım dönemde Antalya’nın Varsak bölgesindeki ormanlık alanda çok sayıda cinayetin işlendiğine tanık olmuştum. İnsanları ormanlık alanda öldürüp gömüyorlar ya da başka yerlerde öldürdükleri insanları buraya getirip gömüyorlardı. Bununla ilgili 2017 yılı Ağustos ayında “Cinayet Ormanı” başlığıyla bir haber yapmıştım. Çünkü 2015 ile 2017 yıllar arasında bu bölgede Salih Güler’in, Hulusi Gelisken’in, Gülizar Turan’ın, Erdoğan Veziroğlu’nun cesetleri bulunmuştu. Bir başka yerde öldürdükten sonra Varsak’taki ormanlık alana gömülen İbrahim Açıkgöz’ün ise cesedi bile bulunamamıştı. Hatta bu ormanlık alan tecavüzlere de sahne olmuştu. Bu haberden sonra da o bölge cinayetlerle anılmaya devam etti. Nitekim 28 Temmuz 2021 tarihinde ortadan kaybolan Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’nun da Konyaaltı’nda tecavüz edilip öldürüldükten sonra parçalara ayrılan cesedinin Varsak’taki ormanlık alana atıldığı ortaya çıkmıştı. Genç kızın halen başı da bulunamadı. Bu bölgede sadece insanlar öldürülmüyordu. Doğaya karşı da suçlar işleniyordu. Ormanlık alana inşaat molozları, hayvan leşleri hatta kamyon kamyon cam kırıkları atanlar oluyordu.

***

İnsanların girmeye cesaret edemediği bu ormanlık alanın 450 dönümlük kısmı geçen yıl yapılan Protokolle  “Millet Ormanı” olarak kullanılmak üzere Kepez Belediyesi’ne tahsis edildi. Dönemin Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün talimatıyla önce burada bir temizlik çalışması yapıldı. Tahsis edilen yerde yürüyüş ve koşu yolları, macera parkı, seyir terası, sosyal tesis, araç yolları, otopark, kamelya, WC, bisiklet yolları ve kamp alanları yapılıp cinayetle ve suçla anılan bu ormanlık alan bir yaşam alanına dönüşecekti.

***

Geçen hafta sonu projenin son durumunu merak edip o bölgeye gittim.  Benim de o bölgede bir gazeteci arkadaşımla özel ağaçlandırma yaptığım bir yer var. Belediye kendisine tahsis edilen alanı tel çitlerle çevirmiş. Hatta benim özel ağaçlandırma sahamın yolunu bile kapatmış. Öte yandan belediyenin tel çitle çevirdiği yerler, deyim yerindeyse kevgire dönmüş.  Belediyenin tel çitlerini birçok yerde kesip ya da söküp içeriye girmişler. Hatta belediyenin Millet Ormanı yapmak için temizlediği alana kamyon kamyon inşaat molozu da dökülmüş. Açıkçası çok üzüldüm. 

***

Malum 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Kepez Belediyesi el değiştirdi. Belediye AK Parti’den CHP’ye geçti. Yeni seçilen Mesut Kocagöz, geçmişte AK Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ekibindeydi. Haliyle Kepez’i bilen bir isim. Kendisi 31 Mart seçimlerinden önce CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden ANET’in hem Yönetim Kurulu Başkanı, hem de Genel Müdürü’ydü. Kocagöz, geçtiğimiz 12 Nisan’da ANET tarafından işletilen Tünektepe’deki teleferikte meydana gelen kazada bir kişinin hayatını kaybetmesi çok sayıda kişinin kabinden düşüp yaralanması 200’e yakın kişinin de havada asılı kalması nedeniyle tutuklanıp cezaevine gönderildi. Kendisi halen cezaevinde. Ne zaman tahliye edileceği de şu anda belirsiz. Avukatları Kocagöz’ü tahliye ettirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu nedenle şu anda belediyenin başında bir başkan yok. Millet Ormanı da seçimden sonra kaderine terk edilmiş sanki. Belediyede Kocagöz’ün yokluğunda işler nasıl işliyor bilmiyorum ama bari bir bekçi koyun da belediyenin Millet Ormanı da cinayetlerle anılmasın.  Ya da bırakın adamı da işini yapsın.