MİLLETİN VEKİLLERİ 'ALEV' KAPANINDA

28 Temmuz’dan bu yana Manavgat’ın belirli bölgelerinde orman yangınları devam ediyor. Tüm kurum ve kuruluşların ekipleri canla başla çalışırken, afet bölgesinde gece gündüz çalışan AK Parti Milletvekilleri, köylülerin kurtarıcısı haline geldi. AK Parti'li Köse, yangının ilk anlarından itibaren geldiği bölgede Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya arasında mekik dokudu.

Sadık Çetin SADAK, Mustafa KOZAK

Manavgat’ta 10 gündür devam eden orman yangınlarında birçok vatandaş yara aldı. Yaraları sarmaya çalışan ekipler ise 10 gündür çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlk günden itibaren sahada nöbet tutan AK Parti Antalya Milletvekilleri, yangın söndürme noktalarında ekiplerle birlikte söndürme çalışmaları yürütüyor. Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse vatandaşların derdine ortak olup istekleri yerine getirirken, bir yandan da yangın bölgelerinde ekiplerle birlikte söndürme çalışmaları yürütüyor. Verdiği desteği asla çekmeyen Köse ihtiyacı olan vatandaşların evlerine damacanalarla su taşıyor. Köse, evi yanan vatandaşlarla incelemelerde bulunuyor.

1 HAFTADA 4 BİN KİLOMETRE 

Evi yanan vatandaşlarla incelemelerde bulunan Köse, alevlerin yükseldiği Manavgat'ın Kızıldağ ve Demirciler mahalleleri arasındaki alanda yangın söndürme çalışmalarına bizzat katıldı. Orman işçilerine yardım eden ve hortumla alevlere su sıkan Köse, tampon bölge oluşturmaya çalışan köylülerin tırmıklı müdahalesine de katıldı. Köse, yangının başladığı 28 Temmuz'dan bu yana bölgedeki ilçeler ve köyler arasında 8 günde yaklaşık 4 bin 500 kilometre yol kat etti.

GECE GÜNDÜZ NÖBETTELER

Afet bölgesinde gece gündüz çalışan Milletvekilleri köylülerin kurtarıcısı olurken, ekiplerinde destekçisi haline geldi. AK Parti milletvekilleri Mustafa Köse, Atay uslu, Kemal Çelik, İbrahim aydın, Tuba Vural Çokal ve Sena Nur Çelik afet bölgesinde canhıraş çalışıyor. Köse yaptığı paylaşımlarla vatandaşları an be an bilgilendirirken, “Herkes cansiperane mücadele ediyor. Dağdaki yangına gün boyu uçaklar, helikopterler su atsa da çam ağaçlarının sıklığı, alanın tamamen dağlık oluşu, karadan müdahale imkanının olmaması sebebiyle, maalesef sönmesi mümkün olmadı. Şimdi evleri koruma zamanı” diyerek olduğu bölgelerden bilgi aktarımı sağladı.

VEKİLLER AFETZEDELERİN YANINDA

Öte yandan Milletvekili Kemal Çelik ise, Kızıldağ mevkiinde ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yangınla mücadelesine destek olurken, Tuba Vural Çokal ve Sena Nur Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte, evi yanan vatandaşların kontrollerini sağladı. Mahalle mahalle durmadan incelemelerde bulunan Çokal ve Çelik, vatandaşların sıkıntılarına ortak oldu. Yangın bölgelerinde gece gündüz çalışmalara katılan milletvekilleri, desteklerini ekiplerden ve afetzedelerden bir an olsun esirgemedi.