MİLLET İTTİFAKI’NDA PROTOKOL KAVGASI

Millet İttifakı'nın, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk tarafından organize edilen 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde, İYİ Parti ve CHP’li milletvekillerine ayrılan koltukların yerleri krize yol açtı. Milletvekili Feridun Bahşi, protokolle ilgili Belediye Başkanı Halil Öztürk’e itirazda bulundu. Başkan Öztürk, Bahşi’ye “Ağabey siz ev sahibisiniz, yapmayın lütfen” diyerek kendi koltuğunu işaret edip, “buraya oturabilirsiniz” karşılığını verdi. Aldığı cevap karşısında sinirlenen Feridun Bahşi, tartışmanın uzamaması için alanı terk etti. Başkan Öztürk’ün ise yaşanan olaydan sonra, Bahşi’ye gıyaben (arkasından) 'defol git' diyerek tepki gösterdiği ileri sürüldü.

ÖZTÜRK, REZALETTE LEVEL ATLADI!

Türk'ün ilk er meydanı, 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri skandallarla konuşulmaya devam ediyor. ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’nın kahramanı Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, er meydanına siyaseti karıştırdı. İlk olarak Elmalı Güreşleri için kendi adına bastırdığı davetiyeler ile krizi ateşleyen Öztürk, muhtarlarla içkili gazinoda yaptığı toplantıyla gündeme geldi. Bastırdığı davetiyeler yüzünden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten fırça yiyen Öztürk, davetiyeleri değiştirerek geri adım atmıştı. Daha sonra güreşler için yapılan davete Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in çağırılmaması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başpehlivanı Ali Gürbüz’ün ailesinin alana sokulmaması kamuoyunda infial yaratmıştı. Yaşanan bu olaylar çerçevesinde özellikle Ali Gürbüz ve vatandaşlar tepkilerini dile getirerek, Başkan Öztürk’e isyanlarını dile getirmişti.

ER MEYDANINDA, PROTOKOL KRİZİ

Skandallar bununla da bitmedi. Başkan Öztürk, er meydanı tribünlerini A-B-C olarak 3 ayrı protokol olarak ayırdı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Feridun Bahşi ve CHP Milletvekili Cavit Arı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun ve partinin kurucularından Mesut Yılmaz, A protokolü yerine B protokol tribününe oturtuldu. İYİ Parti ve CHP’li milletvekillerinin, kendilerine ayrılan koltukların yerleri krize yol açtı. CHP Milletvekili Cavit Arı’nın ilgisizlik yüzünden er meydanlarını terk ettiği ve İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın da, Feridun Bahşi’ye, “Bu adam (Halil Öztürk) hep böyle yapıyor. Ne bu rezillik” diyerek serzenişte bulunup, önce tribünü ardından stadı terk etti.

ÖZTÜRK’TEN, BAHŞİ’YE ŞOK

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yakınlığıyla bilinen Feridun Bahşi, yaşanan gelişmeler ışığında, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’e itirazda bulundu. Protokolle ilgili, "Sayın başkan böyle tribün rezaleti mi olur? Geçen sene de aynı şeyi yaptınız" diyen Bahşi’ye, Başkan Halil Öztürk, “Ağabey, siz ev sahibisiniz yapmayın lütfen” diyerek kendi koltuğunu gösterip “buraya oturabilirsiniz” diye karşılık verdi. Tartışmanın uzamasını istemeyen Bahşi, sinirlenerek alanı terk ettiği sırada Başkan Öztürk’ün, Bahşi’nin gıyabında (arkasından) 'defol git' diyerek tepki gösterdiği ileri sürüldü.

Yasak aşkla Türkiye’nin gündemine oturan Başkan Öztürk’ün kendi partisi ve CHP’li milletvekilleri ile yaşadığı tartışmalar herkesi şaşırttı. Parti içinde yaşanan bu gelişmeler Millet İttifakı’nın da sekteye uğratacağı ön görülüyor.

ELMALI MECLİSİ DE KARIŞTI!

Öte yandan bugün yapılan Elmalı Belediye Meclisi’nde, İYİ Parti sandalyeleri boş kaldı. Zehir-zemberek bir açıklama yapan Başkan Halil Öztürk, özellikle meclise katılmayan 3 İYİ Partili üyeyi hedef tahtasına oturttu. Öztürk, İYİ Partili meclis üyelerinin belediyeye işçi aldırmaya çalıştığını iddia ederek, “Burası çiftlik değil. İYİ Partili Mehmet Çetin, Hasan İyilikçi ve Şükrü Ercan’ın istekleri belli. Hiç işimize yaramamasına, gereksiz olmasına, ihtiyacımız olmamasına rağmen belediyeye işçi aldırmaya çalışıyorlar. Burası hacı baba tekkesi değil” dedi.