MİLLET İTTİFAKI AKSEKİ’DE KAN KAYBETTİ

İYİ Parti Akseki Belediye Meclis Üyesi Halil Durna partisinden istifa ederek MHP'ye geçme kararı aldı. Konu hakkında açıklama yapan Durna, istifasının asıl sebebinin CHP ve İYİ Parti arasındaki ‘kan uyuşmazlığı’ olduğunu söyledi. Durna, “Bundan sonra siyasi mücadelemize MHP çatısı altında devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti'den istifa ederek, Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçme kararı alan Halil Durna önemli açıklamalarda bulunarak partisinden neden istifa ettiğini açıkladı. İstifasının altında yatan asıl sebebin Millet İttifakı’nın ortakları olan İYİ Parti ve CHP arasındaki kan uyuşmazlığı olduğunu ifade eden Durna, “En büyük sorunlardan bir tanesi bizim gibi İYİ Parti içerisindeki insanlar ile CHP içerisindeki üyelerle kan uyuşmazlığı ve fikir ayrılıkları olmasıdır. Bizim olmamız gereken yer aslında tüm milliyetçilerin aynı çatı olmasından geçmektedir. Geçmişteki ve şu anki duruşumuz, İYİ Parti bünyesine geçsek de hiçbir zaman değişmemiştir” diye konuştu.

“İYİ PARTİ BİZİ CHP’NİN KUCAĞINA ATTI”

İYİ Parti içerisindeki yaşadığı ve istifaya giden sancılı süreçten bahseden Durna, bu süreci şöyle özetledi: “Akseki Belediye Başkan adayı olduğum 2014 yılında bazı kızgınlıklardan dolayı İYİ Parti’ye geçmiştik. İYİ Parti’ye geçtikten sonra ise ister istemez İYİ Parti’de bizi CHP’nin kucağına attı. Fakat biz o kucaktan çıkamadık. İlçe başkanı ve il başkanı bugüne kadar bizimle temas kurmadı. Parti çalışmalarına çağrılmadık. İYİ Parti ve Millet İttifakı Akseki'de büyük kan kaybına uğramasına rağmen her hangi bir adım atılmadı. Gelişen süreç içerisinde ise sadece bir meclis üyesi olmak durumunda kaldım. Vatanını seven bir insan olarak şimdiki amacım MHP içerisinde sonuna kadar devam etmek olacak. İleriki süreçte neler olacağını tam bilemiyorum, 2024 yılının içerisinde yeniden bir adaylık mı olur yoksa MHP’nin o süreçteki durumuna göre neler olacağını bilemediğimiz için bir şey deme şansımız yok. Lakin biz MHP’nin ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımıza ve mücadelemize devam edeceğiz.”

AHMET ARĞILLI