MİL-DİYANET SEN’DEN ‘PİYANGO’ AÇIKLAMASI

Mil-Diyanet Sen Antalya İl Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, Milli Piyango’nun İslam dininin yasakladığı bir kumar türü olduğunu belirterek, kaldırılması gerektiğini belirtti

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Antalya Şube Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, Milli Piyango’nun haram olduğuna ve kaldırılması gerektiğine dair bir açıklamada bulundu. Başkan Ağlamaz, “ Milli kelimesi aslen Arapça olup, Türkçede çok kullanılan ve ‘Milletle ilgili, millete özgü ve ulusal’ anlamlarına gelir. Dolayısıyla ‘Milletle ilgili, dini ve yerli” anlamlarına gelen milli ifadesini piyangonun önüne getirdiğimizde ‘Dini piyango ve yerli piyango’ gibi absürt bir mana çıkmaktadır ki piyango ne dinidir ne de yerlidir” dedi.

"KUMAR KAPSAMINDA"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, ‘İki veya daha fazla kişinin aralarında doğrudan veya dolaylı olarak anlaşma suretiyle bir tarafın kazanacağı, diğer tarafın kaybedeceği şansa dayalı her türlü oyun, kumar kapsamında olup haramdır. Çekilişe katılmak için piyango bileti satın almak da kumar ve haramdır’ kararını vererek piyangoyu kumar kapsamında saymıştır. Dolayısıyla piyango dini değildir. Milletimize özgü de değildir. Çünkü milletimiz inançlıdır ve İslam’ın yasakladığı kumarın her türlüsüne karşıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Abdulkadir Ağlamaz, Milli Piyango’nun kaldırılması gerektiği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mil-Diyanet Sen olarak, güçlü devletimizin, milletimiz menfaatine yaptığı her hayırlı hizmetin yanındayız ve sonuna kadar destekliyoruz. Ancak kumar ve şans oyunlarından necip milletin dinini muhafaza etmek görevi olduğunu da hatırlatıyor, bu oyunların oynatılmasını istemediğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ