MHP ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLAR

Son zamanlarda muhalefetin fonladığı anket şirketleri eğse de, bükse de, kulağı tersten gösterse de; Ak Parti’nin oy oranını yüzde 35-38’in altına düşüremiyor, CHP’nin oy oranını ise; yüzde 23-25’in üstüne çıkaramıyorlar. Hal böyle olunca da MHP’nin oylarını düşük göstermeye çalışıyorlar.

***

Hatta bazı sözde anket şirketleri var ki; MHP’nin oylarını yüzde 5, MHP’nin alternatifiymiş gibi lanse etmeye çalıştıkları İP’in oylarını ise yüzde 15’miş gibi gösteren uçuk kaçık sonuçlar yayınlıyorlar. Bunu geçmiş seçimlerden önce de yaptılar. Ama seçimlerden sonra herkesin görüp, bildiği gibi; MHP’nin yüzde 12 civarında kemik oyu var. Gelişen olaylara göre bazen yüzde 17’lere çıkar, bazen de yüzde 10’lara düşebilir.

***

2018 genel seçim sonuçları açıklandığında, MHP’nin; İP ten, daha fazla milletvekili çıkardığını gördük. Keza 2019 yerel seçimlerinde de, MHP’nin; 11 il,145 ilçe ve 89 belde belediye başkanlıklarını kazandığını, buna karşı ise İP in; 0 (sıfır) il ve sadece 19 ilçe ile 6 belde belediye başkanlığını kazandığını, oy oranının da yüzde 7’ler de oluğunu da biliyoruz.

***

Kaldı ki, o seçimlerden sonra İP’liler; Demirtaş ile kahvaltı hayali kurup, şehit ailelerine küfürler ettiler. Dolaylı yoldan PKK’lıları savundular. Çiftçi olmayanları çiftçi, esnaf olmayanları esnaf gibi gösterdikleri tiyatroları deşifre oldu. İP ten kopup, parti kuranlar da oldu. Bu olaylarda hali ile İP in oy oranını iyice düşürdü.

***

Muhalefetin fonladığı anket şirketlerinin amacı; Madem AK Parti’nin oylarını düşük, CHP’nin oylarını yüksek gösteremiyoruz, O halde MHP’nin üzerine oynayalım ve cumhur ittifakının oylarını bu şekilde düşük gösterelim diyorlar.

Diyorlar demesine de; görmedikleri bir şeyler var. Yukarıda yazdığım gibi MHP’nin yüzde 12 kemik oyunu, İP in bunca potlar kırmadan karasızlardan aldığı yüzde 7 oyu görmüyorlar.

***

MHP’nin; Sivas, Bursa, Kayseri mitinglerinde ki On binlerce halkı da görmüyorlar. Ama Meral hanımın meydanlara toplayabildiği onları, yüzleri; on binler, yüz binler olarak görüyorlar. Ve Seçmenlerini Hayal aleminde yaşatıyorlar. 

***

Boş sloganlarla, vaatlerle yüzde 23 artı yüzde 7’yi ellerinde tutmaya çalışıyorlar. Halkımız her zaman olduğu gibi bu oyunu görüyor, sandıkta da yüce milletimiz bu oyunu bozacak, herkese yerini gösterecektir.

***

Unutmadan ilave edeyim. 2018 genel seçimleri öncesi kurulan Cumhur ittifakına, muhalefet; ‘’Bahçeli; Cumhurbaşkanı yardımcılığı sözü aldı. Bu yüzden ittifaka dahil oldu’’ Yalanını ortaya atmışlardı.

***

Ama, ne Sayın Bahçeli Cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. Ne de kabinede MHP’li birisi yer aldı.

 

SON SÖZ

 (İktidar olmadan) koltuk kavgasına düşen Millet ittifakı bileşenleri halen Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Ama HDP ye bakanlık vaat ettiler.

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla...