MHP İLÇE KONGRELERİ 5 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

MHP Antalya İl Başkanlığı ilçe kongrelerinin takvimi düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Kongrelerin, alınan tedbirler ve kurallar ışığında 5 Eylül tarihinde Muratpaşa’da yapılacak olan kongre ile başlayacağını belirten MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, “Kongrelerimizi 27 Eylül’de Gazipaşa’da sonlandıracağız” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı ilçe kongreleri takvimi, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Sezer Naz’ın yanı sıra il yönetiminden üyelerin katılımlarıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Kongrelerin, 5 Eylül tarihinde Muratpaşa ve Konyaaltı kongreleri ile başlayacağını duyuran MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, kongrelerin koronavirüs (kovid-19) salgını sebebiyle 4 Ağustos tarihinde Genel Merkez Başkanlık Divanı toplantısında alınan ve titizlikle dikkate alınması gereken kurallar doğrultusunda yapılacağına dikkat çekti.

DURGUN’DAN BİRLİKTELİK VURGUSU

5 Eylül - 27 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak olan ilçe kongrelerinin, birliktelik havası ve dayanışma ruhu içerisinde; "tek ses, tek yürek, tek bilek” hâlinde gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Durgun, teşkilatların ise kongreleri uhulet ve suhulet içinde yürüteceklerini, demokrasi bayramı ve dayanışma havasında geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 5 Eylül Cumartesi tarihinde Muratpaşa’da başlayacak olan kongrelerin, 27 Eylül Pazar günü sona ereceğini hatırlatan Başkan Durgun, kongreler için alınan kuralları ise şöyle sıraladı: “Maske, temizlik ve sosyal mesafe" kuralı hassasiyetle uygulanacaktır. İlçe kongrelerinin gerçekleşeceği alanlar dezenfekte edilecek, girişlerde el dezenfektanları bulundurulacaktır. Kongrelerin gerçekleşeceği alan girişlerinde ateş ölçer ile delegelerin ateşleri ölçülerek, her birine maske temin edilecektir. Delegelerin salon içinde sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde maske ile yer almaları sağlanacaktır. Oy kullanma işlemi sırayla yapılacak, delegeler oy kullanma işleminden sonra sandık başında beklemeyeceklerdir. Kongreler, seyircisiz bir şekilde ve sadece hazirun listesinde adı bulunan delegelerin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Fitne ve fücur hesabıyla veya kişisel çıkar, haset, gereksiz heveskârlık gibi sebeplerle meydana gelebilecek adaylık girişimlerinin birlik ve bütünlük atmosferini bozabileceği göz önüne alınarak farklı niyetlerle yapılan adaylık girişimleri önlenecektir. İlçe kongrelerimize dışarıdan müdahale ve sızma teşebbüslerinin, maksatlı kışkırtma hamlelerinin her şart ve durumda engellenmesi gerekmektedir”

BAŞKAN’DAN TEDBİRLERE UYUN ÇAĞRISI

İl Başkanı Hilmi Durgun’dan sonra söz alan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, pandemi süreci sebebiyle uzun süredir bu tür toplantıların yapılamadığını, meclisin tatil olması ile birlikte Antalya’yı daha yakından takip etmek adına böyle toplantıların devam edeceğini ifade etti. Antalya’nın ulaşım başta olmak üzere sorunlarının çok fazla olduğunun altını çizen Başkan, vaka sayılarında son günlerde yaşanan artışlara dikkat çekerek “Mutlaka maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekiyor. Bu kurallara uymak zorundayız. Çünkü, daha sonra bunu zapt etme imkanımız yok. Şu anda Türkiye’de yoğun bakımları yaklaşık yüzde 65’i tamamen doldu. Havaların soğuması ile birlikte ekim ayı gibi vakaların artacağı bekleniyor. Hastalarımızı kaybetme riski ile karşı karşıya kalacağız. Ama bu süreçle ilgili sevindirici bir durum var. Türkiye’mizde 4 tane yerli firmamız ön tedavi ve ilaçların üretimine başladı. Bu da sevindirici bir durumdur” şeklinde konuştu.

“KONGRELER, DELEGE BAZINDA YAPILACAK”

Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan fabrika yangını dolasıyla geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine devam eden MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, eylül ayı sonuna kadar açıklanan kongre takvimini bitireceklerini kaydetti. Pandemi sebebiyle ilçe kongrelerinin delege bazında yapılacağını aktaran Başkan, “Halkımızın sağlığını düşünüyoruz. Bizde ki herhangi koronavirüs taşıyan bir kişinin, 10 kişiye yayma durumunu göz önünde bulundurarak, kongrelerimiz delege bazında yapılacak. Genel başkanımız Devlet Bahçeli’de bu konuda oldukça hassas” diye konuştu.

İLÇE KONGRELERİ TAKVİMİ

5 Eylül Cumartesi başlayacak olan ve 27 Eylül Pazar günü sona erecek olan MHP Antalya İl Başkanlığı İlçe Kongrelerinin takvimi şu şekilde; 5 Eylül Cumartesi tarihinde Muratpaşa ve Konyaaltı ile başlangıç yapılacak. Ardından 6 Eylül Pazar Kepez-Kemer, 9 Eylül Çarşamba Akseki-Gündoğmuş, 12 Eylül Cumartesi Kaş-Demre, 13 Eylül Pazar Kumluca ve Finike, 19 Eylül Cumartesi Aksu-Döşemealtı, 20 Eylül Pazar Manavgat-Serik, 26 Eylül Cumartesi Korkuteli-Elmalı ile devam edecek. 27 Eylül Pazar günü ise Alanya ve Gazipaşa ilçe kongreleri ile birlikte kapanış olacak.

AHMET ARĞILLI