MHP İL BAŞKANI HİLMİ DURGUN LİDER TV'DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun Lider TV ekranlarında yayınlanan Dobra Dobra programında önemli açıklamalarda bulundu.

Durgun’un açıklamalarından satırbaşları:

PANDEMİDE TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI

Pandemi sürecinde teşkilat çalışmalarını değerlendiren Başkan Durgun, “Teşkilat ve sağlık çalışalarında çok fazla verim alamadık. Geçen yıl bugünlerde ilk kongremizi gerçekleştirdik. En yüksek delege katılımlı kongreydi. Kongre tarihimizden sonra da pozitif bir vakaya rastlamadık. Salonun içi ve dışında bütün kurallara riayet edildi. Partimizden gelen ilk talimat bu yöndeydi. 18 Mart 2021'de de 13. Olağan büyük kurultayımızı gerçekleştirdik. Kongreden 3 gün önce üst düzey görevlisi olsa daha koronavirüs testi yaptık. Böylelikle 13. Olağan Kurultayımızı gerçekleştirdik” dedi.

ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLER

Pandemi döneminde çevrimiçi eğitimlerle ilgili olarak Başkan Durgun, “Büyük olağan kongremizden sonra 21-25 Haziran 2021'de akşamları parti içi eğitimden sorumlu Filiz Kılıç Koordinasyonluğunda eğitimler geçekleştirdik. Önemli konuları kendi alanında uzman MYK üyelerimiz eğitim verdi. Sadece il başkanlarına değil, ilçe başkanlarına da eğitim gerçekleştirildi. Yüz yüze eğitimle güven ve güç tazelemiş olduk” dedi.

BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTILARI

“Isparta Burdur Aksaray Karaman Konya Bölge İstişare Toplantısına katıldı. Toplamda 9 İlde bölge istişare toplantıları gerçekleştirildi. Ana hedef, Güçlü siyaset, lider Türkiye ve 2023 oldu. Yeni dönemimiz hareketli bir şekilde başlamış oldu”

“BOŞ ÇABA BOŞ GAYRET”

Ülkü Ocaklarıyla ilgili söylentilere cevap veren Başkan Durgun, Boş çaba boş gayret diyerek Robinsoon örneği verdi ve “Ülkü Ocaklarımızı anlamasını beklemiyoruz. Eğer bir terör örgütü arıyorsanız Pensilvanya’ya bakın dedi genel başkanımız. Gazeteci, sanatçı her şey çıkıyor vatan haini çıkmıyor” dedi.

YENİ YASAMA DÖNEMİNDE MHP'DE ANTALYA?

“Geçtiğimiz son 1 yıldır vatandaş ev esnaflarımızdan gelen bilgiler neticesinde milletvekillerimiz aracılığıyla ilgili bakanlıklarla paylaştık. Milletvekilimiz Abdurrahman başkan turizm alanında bakanlıklarla görüşerek önemli iyileştirmeler oldu ve topluma YANSIDI. Yeni dönemde ak partiyle beraber birlikte milletimiz için önemli işler yapılacaktır.”

ANTALYA’DA SU SORUNU

“Gittiğimiz geldiğimiz ilçelerde su sorunu var. Gittiğimiz ilçelerde sorun genelde bu. Lider gazate de manşetti Avlan Gölü. Bu sadece Anatalya için değil Türkiye geneli bir sorun olduğunu düşünüyorum. Anatalya aslında su kaynakları yönünde güçlü bir şehir. Örneğin Kırgöz daha aktif hale getirilebilir. İlçe belediyeler ve büyükşehir meclisinde zaman zaman dile getiriyoruz sorunları. Örneğin düden çayının kirliliğini zaman zaman yerel iktidara beyan ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da var. Antalya sorunlarının çözüleceği yer Büyükşehir Meclisi'dir. Biz de bu konuları grup sözcümüz dahilinde meclisimizde dile getiriyoruz.”

ANTALYA’DAKİ  BELEDİYELER

“Korkuteli ve Alanya Kendi belediyeleri değerlendirdi. Muhalefet belediyeler? Antalya’da be

Belediyelerimizin başarılı çalışmaları da oldu başarırız da. Alanya'da Adem Murat Yücel gayet güzel şekilde önemli bir bölgede vatandaşın memnun olduğu bir belediye. Korkuteli Belediyemiz merkez ilçelerimiz kadar imkanlara sahip olmasa da seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirdi. MHP üretken belediyedir. İki belediye başkanlarımızı da sonuna kadar destekliyoruz. Ak Partinin 6 belediyesi var Antalya’da. Pandeminin getirdiği bazı sıkıntılardan dolayı biraz yavaşladı ama zaman için çözümlenecek konulardır. Geriye kalan millet ittifakının belediyelerin de çalışmalarını takip ediyoruz. Olumlu çalışma yapanlara teşekkür ediyoruz.”

EYT SÖZÜ

“TBMM’de 48 milletvekilimiz var. Kanun teklifimizi sunduk. Verdiğimiz sözü tutarak meclise sunduk."

"ÖNCELİK DEVLETİMİZ"

"AK Parti İl Başkanımızla sık sık bir araya geliyoruz. İstişareler ve gündemimizde belediyelerle alakalı hiçbir şey konuşmadık. Daha çok nasıl başarılı olabiliriz? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a daha çok oy için görüşmelerimiz var. Antalya’daki seçmeni de artırmak için çalışmalarımız var."

"MHP'DE GÖREV ALINMAZ GÖREV VERİLİR"

"MHP'de görev alınmaz görev verilir. Genel başkanımız bana bu görevi verdi ben de yapıyorum. Bana çay dağıtacaksınız derse çay da dağıtırım. Bize ne görev verilirsa onu da yaparız. Onun attığı oku takip ederek gidiyoruz."

ERKEN SEÇİM 

“Dün genel başkanımız da ifade etti. Erken seçim olmayacak.  2023’de Antalya’da alabileceğimiz en yüksek oyu almak. Tüm milletvekilliği listelerine talibiz ve cumhurbaşkanımızın en yüksek oyu alabilmesi için elimizden geleni yapacağız”

ABD'NİN ÜLKÜ OCAKLARIYLA İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

“Grup toplantısını televizyondan takip ettim ve ayakta alkışladım. Genel başkanımız dün en üst perdeden tüm kamuoyuna cevabı verdi. Ülkü Ocakalarından şehit, gazi, kahraman çıkar dedi. Ülkü Ocaklarından vatan haini çıkmaz. Ülkü Ocaklarının ne olduğunu ya da ne olmadığını herkes biliyor.”

SOSYAL MEDYA

Dijital çağa geçtiğimiz dönemde gençlerimize dijital olarak verimli çalışmalar yaptık. Teknofest’te önemli başarılara imza attık. Online deneme sınavları yaptık. Teknolojinin her türlü imkanlarından yararlanıyoruz. Perma Kültür, topraksız bir şekilde herkesin kendi balkonlarında yapabileceği bir sistemdir bu uygulama Ülkü Ocakları’nın resmi hesaplarında mevcut”

MANAVGAT'A 2 BİN 500 HAYVAN DESTEĞİ

“Yangında sadece maddi hasaralar olmadı. Can kayıplarımız da oldu. Yaralananların hemen hemen tamamı taburcu oldu. Yangın esnasında doğada ne kadar canlı hayvan varsa yok oldu. Manavgat’ta hayvancılık da yok oldu. Genel başkanımız Devlet Bahçeli, yangında hayvanları yanan yangınzedeler için hayvan bağışı kampanyası başlattı. Bizler de 8 gün de yapılan bu ayni yardımları yangınzedelere ulaştırdık. Yangınzedelere bizzat kendi imkanlarımızla evlerine kadar götürdük. Toplamda 2 bin 500 hayvanı yangınzedelere ulaştırdık. Nakdi yardımlarımız da vardı. Cumhurbaşkanlığımızdan bir açıklama geldi ve AFAD üzerinden yardımların yapılmasına karar verildi. Ve Ülkü Ocaklarına gelen yardımlar AFAD’a aktarıldı.Normalleşme süreci devam etmekte. Evleri yananların evleri yapılıyor. Zaten konteyner evler yangının ilk günlerinde faaliyete girdi. Ben şunu gördü Türk milletini kimse yıkamaz. Yangından sonraki ziyaretlerimizde de yapılan çalışmalardan vatandaşlarımızın memnun olduğunu gördük.”