MHP HEYETİNDEN 'ANTALYA' ZİRVESİ

MHP Antalya İl Başkanlığı, ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ programının birinci gününde 3 oturum gerçekleştirdi. Programda Antalya’nın tarımı, ekonomisi, sanayisi ve turizm sektörü ele alınarak geniş bir istişare toplantısı yapıldı.

Özge TOPTAŞ,  Bayram OKUDAN

MHP Antalya İl Başkanlığı’nın Adım Adım 2023 İl İl Anadolu programı, 3 oturumda gerçekleştirildi. Programın sabah oturumunda Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(AESOB)Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, birliğe bağlı oda başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yönetimleri ve sanayi kooperatiflerin başkanları ve yöneticileri katılırken, öğlen oturumuna Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri, Ziraat Odaları, Hal Dernekleri, Tarımsal Kalkınma, Sulama ve Üretici Kooperatifleri, Süt ve Et Birliği, Arı Mantar Üreticileri ve Üreticiler Birliği Başkanları ve yöneticileri katıldı.

16 MİLYAR LİRA BİTKİSEL ÜRETİM

Tarım paydaşlarıyla bir araya gelen MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Antalya’mızın ziraatını temsil eden, Antalya’mıza gelir üreten ve Türkiye’de 16 milyar liranın üzerinde bitkisel üretim sağlayan, devletten aldığından çok devlete veren üreticilerimizle birlikteyiz. Özellikle örtü altı üretimin yüzde 39’u Antalya’mızda gerçekleşmektedir. Süs bitkileri üretiminde ise, Karanfil üretiminin yüzde 59’u, Gerbera çiçeğinin yüzde 84’ü Antalya’mızda yetiştirilmektedir. Bitkisel üretimde, Türkiye birincisi olmanın gururunu yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ VE TURİZM İSTİŞARESİ

Programın son oturumda ise, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi (İMEAK DTO), Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ve Kumluca Ticaret Borsası Başkanları Yönetim Kurulları ve Bağlı Komiteleri, (ASKON) Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Antalya Şube Başkanı ve Yönetimi ve Diğer İş Adamı Dernekleri Başkan ve Yönetimleri Turizm Paydaşları (TURSAB, TUROB, TUROFED, AKTOB, ARO) ile bir araya gelerek geniş bir istişare toplantısının birinci günün tamamlandı.

“ANTALYA’MIZIN TİCARETİ DURMASIN”

Programın son oturumunda sanayi ve turizm sektörü paydaşlarıyla toplantı gerçekleştiren MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Burada en önemli konumuz Antalya’mızın turizm, tarım ve sanayisi. Dünyada da turizm, tarım ve sanayinin bir arada bulunduğu başka bir ülke, başka bir şehir çok azdır. Baktığınızda bir sanayimizle, turizm ve tarımımızla önemli bir şehiriz. İstanbul’dan sonra en büyük markamız, Antalya. Amaç şu; Antalya’mızın ticareti durmasın. Yani Antalya, sadece turizmden değil, aynı zamanda sanayiden, tarımdan çok ciddi katkılar sağlayan bir şehir” diye konuştu.

ANTALYA’NIN YÜZDE 16’SI SANAYİ

Antalya’nın, Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 2.5’ini oluşturduğunu söyleyen ATB Başkanı Ali Çandır, “Antalya geçmişte mevduatı, kredi borcundan fazla olan öz kaynaklarıyla ticaret yapan ve borcuna sadık bir kentti. Şu anda her türlü olumsuzluklara rağmen yine borcuna sadakat konusunda Antalyalı iş insanlarımız borcuna sadakat göstermektedir. Ama kredi olarak baktığımızda, büyüklük olarak Türkiye’de 5’inci büyük iliyiz. Tarımsal topraklar olarak 6’ncı iliyiz. Kredi olarak da 4’üncü ili konumundayız. Şu anda Antalya ekonomisi, Türkiye ekonomisinin yüzde 2.5’ini oluşturuyor. Ekonomimizin yüzde 75’inden fazlası hizmet sektöründen, yüzde 9’u ile tarımda, yüzde 16’da sanayi sektöründe pay sahibiyiz” ifadelerine yer verdi.