BAHÇELİ'DEN AĞIR SÖZLER

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıyı da sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, “MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu göstermeye çalışan kim varsa 2023'te nal toplayacaktır” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  partisinin grup toplantısında Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 2023 seçimlerine değinen Bahçeli,  2023’ün Türkiye için karar yılı olduğunu vurgulayarak, “MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu göstermeye çalışan kim varsa 2023'te nal toplayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez. Bizim hakkımızda tek söz ve karar sahibi büyük Türk milletidir. Biz Türkiye'nin her yerindeyiz, vatanımızın her yöresindeyiz. 19 Şubat'ta başladığımız toplantılarımızı geçtiğimiz hafta tamamladık. CHP'ye oy veren kardeşlerimize partinin ne hale düştüğünü üstüne basa basa ifade ettik. 131 seçim bölgesinde CHP'nin yakalandığı amansız hastalığı anlattık. Biz 2023’ün Haziran ayına kadar durmayacağız. Sürekli bir adım önde olmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

 “TÜRKİYE 3 ANA BAŞLIKTA ACİL ÖNLEM ALMALI”

Bahçeli, Rusya ile Ukrayna çatışmalarının enerji ve gıda fiyatlarındaki yansımalarına dikkati çekerek Türkiye’nin acil önlem alması gerektiğini bildirdi. Küresel gıda ihracatının neredeyse yüzde 25'inin Rusya tekelinde olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Ekilebilir tarım arazilerini genişletmek ve çiftçilerimizi desteklemek zorundayız. Tarım sektörünün yüksek verimlilikle, teknoloji kullanabilen, ihracat kapasitesi yüksek bir yapıya kavuşturulması esastır. Yüksek verim ve kalitede fide, tohum, damızlık hayvan geliştirilmesi desteklenmelidir. Tarım ve sanayi entegrasyonun sağlandığı tarım kentleri kurulmalıdır. İkinci olarak enerji arz güvenliği temin edilmelidir. İleri teknoloji kullanarak yeni ve yenilenebilir enerjilerle Türkiye enerji bağımlılığından kurtulması mümkündür. Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz kaynağı, Doğu Akdeniz'de bulunacak yüksek rezerv ülkemizin elini güçlendirecektir. Üçüncü tedbir olarak, bazı mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki hormonlu artışa karşı alınacak önlemlerdir” diye konuştu.

“ŞEKER EKSİĞİ DEĞİL FAZLASI MEVCUT”

Bahçeli şeker fiyatlarına ilişkin ise, “Fiyat artışlarının gerçekçi bir dayanağı yoktur. 2 hafta içinde 7 liradan 19 liraya çıkması pis bir kumpasın dış bağlantıyla servis edilmesinden başka bir şey değildir. Fiyat artış beklentisi, şeker stoklayan fırsatçıların gözünü hırs bürümesi birden bire şekeri tartışmalı hale getirmiştir. Şu anda şeker eksiği değil fazlası mevcuttur. Dini imanı para olan çıkarcılara mutlaka hesap sorulmalı, bunların yırtık yakalarından tutulmalıdır. Bizim önerimiz, Türk Şeker'in fiyatları yeniden belirlemesidir” ifadelerini kullandı.

“YALANLARINIZ SİZİ REZİL EDECEK”     

Enflasyon adı altında siyaset yapan muhalefet liderlerine de seslenen Bahçeli, “Dün domates, soğan, patates diyerek ortalığı karıştırmak isteyenler bugün farklı ürünlere bel bağlamışlardır. 2023'e kadar bu karanlık kampanya hız kesmeyecek farklı boyut ve içeriklere bürünerek gıda güvenliğimizi tehdit edecektir. Enflasyondan biz de şikayetçiyiz. Ancak bunu siyaset konusu yapanları iyi niyetli göremeyeceğiz. Zillet korosu ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Gölgesinde yattığınız yalan ve dedikodular ters tepecek, alayınızı rezil edecektir” dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NA ‘HACIYATMAZ’ BENZETMESİ

Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıyı da sert sözlerle eleştirdi. Millet İttifakı’nda bulunan partilerin gündemin gerisinde kalma telaşı yaşadığına dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti: “Gündemin gerisinde kalmanın telaşında olacaklar ki yeni bir toplantı yapmışlar. Sayılarını da 6+2'ye çıkarmışlar. Masa altına saklanan sabıkalı ve suçlu sayısı 2'ye çıkmıştır. Gönül ister ki dürüst olsunlar, HDP ile Kuytul'u da yanlarına alarak yuvarlak masanın çapını genişletsinler. Zillet ittifakı partilerinin ortak açıklaması evlere şenlik, trajikomiktir. Bunlar hacıyatmaz gibi düşüp kalkıyorlar. 6 partinin ortak açıklamasında saçma sapan değerlendirmeye karşı biz de diyoruz ki hepinize geçmiş olsun. Yazık size, ayıp size, Türkiye'ye bu kadar mı yabancısınız?”

HABER MERKEZİ