MHP’DEN İFTAR PROGRAMI

MHP Kepez İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve yakınları bir araya geldi.

FATMA ARSLAN/İREM GÜNEYBAZ

MHP Kepez İlçe Başkanlığı geçtiğimiz gün şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını iftar programında ağırladı. Kepez ilçesinde özel bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine, MHP MYK Üyesi Mustafa Aksoy, Hüseyin Yıldız, İlknur Fidan, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilat temsilcileri, meclis üyeleri ile şehit aileleri ve gazilere yönelik faaliyet sürdüren dernek başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

“VATAN BİZLER İÇİN HER ŞEYDİR”

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri, gazileri ve yakınlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarını iletti. Durgun, şehitlik ve gazilik mertebesinin anlam ve önemini anlatarak, “Çalışılarak pek çok unvan elde edilir ancak şehitlik ve gazilik rütbesi ise hayat karşılığında ve iman sayesinde elde edilen bir makamdır. Şehitlik ve gazilik olmadan vatan olmaz. Bugün sahip olduğumuz cennet vatan, kahraman atalarımızın kanları ile sulanarak bizlere emanet ettiği topraklardır. Vatan bizler için her şeydir. Çünkü din, namus ve şeref gibi kutsal değerler ancak vatan sayesinde korunabilir.  Mazisinde binlerce şehit ve gazi barındıran bir davanın neferi olarak, sizlerin dertleri ile dertlenmeyi, sevincinizle sevinmeyi görev olarak görüyoruz. Bu nedenle şehit ve gazi ailelerinin rızasını kazanmak için gayret sarf ediyoruz. Ne yapsak hakkınız ödenmez, bizler sizlere istiklalimizi ve istikbalimizi borçluyuz” diye konuştu.

“İHANETE, ZİLLETE GEÇİT VERİLMEYECEKTİR”

MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar da, şehitlik mertebesinin İslam alemi için önemine değindi. Türkiye’nin terörle mücadele sürecinde yaptığı çalışmaları hatırlatan Seyyar, CHP’nin ve HDP’nin operasyonlara yönelik tutumunu hatırlatarak, eleştirilerde bulundu.

Yürütülecek operasyonlara ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen tezkerelerin CHP tarafından oy uğruna reddedildiğini vurgulayan Seyyar, “Devletimizin bekasına kast edenlere, evlatlarımızı şehit ve gazi edenlere karşı mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir.  İhanete ve zillete asla geçit verilmeyecektir” şeklinde konuştu.

Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Cengiz Nizam ise programı düzenleyen MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar’a teşekkür ederek, “Ramazan günü burada sizlerle bir arada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.