MHP ANTALYA’DA 'KONGRE' ZAMANI

MHP Antalya İl Başkanlığı 13’üncü Olağan İl Kongresi için geri sayım başladı. Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan kongre öncesinde İl Başkanlığı’nın tek adayı mevcut Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, kongre hazırlık döneminden bahsetti. Başkan Durgun, kongrenin pandemi kuralları göz önüne alınarak yapılacağını aktardı

Koronavirüs (kovid-19) gölgesinde 18 Ekim Pazar günü saat 11.00’da Cam Piramit’te yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı 13’üncü Olağan Kongresi öncesinde merak edilen soruları yanıtlayan kongrenin tek adayı mevcut MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, pandemi sürecinde yapılacak olan bu kongre öncesinde geçirilen hazırlık sürecinden bahsetti.

GERİ SAYIM BAŞLADI
İl ve ilçe teşkilatları için geleceğe dair programlarından ipucu veren Başkan Durgun, kongre öncesi süreçle ilgili “5 ile 27 Eylül tarihleri arasında 18 ilçede kongremizi gerçekleştirdik. Bu kongrelerimizin akabinde de MHP Genel Merkezimizin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda 18 Ekim 2020 tarihinde il kongresi takvimini aldık. Geçtiğimiz hafta ise sosyal medya hesabım üzerinden yaptığım açıklama üzerine Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin takdiri ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. E. Semih Yalçın tensipleri ile İl Başkanlığıma adaylığımı açıkladım. Nasip olursa da 18 Ekim tarihinde il kongremizi yapacağız.” ifadelerini kullandı
PANDEMİ GÖLGESİNDE KONGRE
Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan MHP Antalya İl Başkanlığı 13’üncü Olağan İl Kongresi’nde alınacak olan pandemi tedbirleri hakkında bilgi veren MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Antalya’daki 600 delegenin gelip katılabileceği, pandemi şartlarına uygun bir kongre geçirileceğini söyledi. Kongrenin Cam Piramit’te yapılacağını aktaran Başkan Durgun, şöyle konuştu:“Cam Piramit normal şartlarda 2 bin kişiliktir. Biz orayı pandemi şartlarına uygun bir biçimde neredeyse 3/1 oranında azaltarak, 800 ila 900 kişilik bir salon haline getirdik. Tamamen maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarına uymak kaydıyla hazırladığımız bu salonda kongre girişi esnasında dezenfektan, eldiven ve kapıdan girerken ise ateş ölçerler ile ateşimizin ölçülebileceği bir düzen ayarladık. Bunun yanı sıra oy atılırken de eldiven kullanılacağı, zarf ve pusulaları eldiven ile teslim edeceğimiz bir hazırlık içerisindeyiz. Bütün hazırlıklarımızı eksiksiz yapıyoruz. Bir aksilik olmaz ise Pazar günü kongremizi, Antalyalı hemşerilerimizin katılımıyla ya da delegelerimizin teveccühü ile tekraren il kongremizi yapıp yolumuza devam edeceğiz”
DURGUN’DAN 'İTTİFAK' VURGUSU
‘Kongre sonrasındaki süreç için ne gibi planlarınız var’ sorusuna cevap veren MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, “Bu konuların detaylarını kongremizi gerçekleştirdikten sonra konuşabiliriz. Şu an için tamamen kongremize konsantreyiz. Zaten bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşu ve tavrı bellidir. Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nin kökleşmesi için ve 2023-2024 seçimlerinde de başarılı olmak için çalışma programımızı geliştireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Ahmet ARĞILLI