MEZARLIKLARDA BAYRAM ZİYARETİ

Kurban Bayramı arefesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı’nda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Hayatını kaybeden sevdiklerini ve şehitliği ziyaret eden vatandaşlardan kimi dualarını okudu, kimi ise duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını hakim olamadı.

Konyaaltı ilçesinde bulunan Uncalı Mezarlığı’nda, Kurban Bayramı yoğunluğu yaşandı. Arefe günü sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen vatandaşlar, sevdiklerinin kabirleri başında dua etti. Bazıları mezarlıkları temizlerken bazıları ise mezarlardaki çiçekleri suladı.

“BAYRAMLAR BURUK GEÇİYOR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Fatma Orhan 12 yıl önce kaybettiği babasını ziyaret etmeye geldiğini söyledi. Annesi ile her bayram öncesi mezarlık ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Orhan, “Annem ile birlikte babamı ziyarete geldik. Babam 2012’de vefat etmişti. Bizim için bayramlar hep buruk geçiyor. Her zaman ziyaretine geliyoruz ancak arefe günleri geldiğimiz ilk yer onun yanı oluyor. Yaklaşık 10 yıldır elimizden gelen tek şey bu” şeklinde konuştu.

“ACISI HALA TAZE AMA…”

Annesini ziyarete gelen Gamze Coşkuner de, “Bugün anneme bayram ziyaretine geldim. Onu kaybedeli 16 yıl oldu. Kardeşlerim gelemediği için bu bayram eşimle birlikte geldik. Annemin mezarını temizledim, su döktüm. Acısı hala taze ama buraya gelmek bile iyi hissettiriyor” dedi.

“DUA ETMEK BİZER İYİ GELİYOR”

Ailesiyle birlikte yakınlarını ziyaret eden Edip Yavuz ise “Her bayram yaptığımız gibi arefe günü mezarlığa geldik. Sevdiklerimiz için dua ettik, mezarlarını suladık. Bayramlar sevdikleriniz olmayınca buruk geçiyor. Büyüklerinin elini öpmek istiyorsun ama öpemiyorsun. En azından buraya gelmek ziyaret etmek, dua etmek bizlere iyi geliyor “