Mevlüt Çavuşoğlu Lider Haber TV'de soruları yanıtladı

Lider Haber TV yerel seçimin nabzını tutmaya devam ediyor. Önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Seçime Özel programında gündemi değerlendirdi.

Lider Haber TV yerel seçimin nabzını tutmaya devam ediyor.  Önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Seçime Özel programında Ahmet Demir’in sorularını yanıtladı.


Bu yıl Antalya’da üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu,“Antalya Diplomasi Forumu(ADF) bu sene çok başarılı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza Himayeleri ve ev sahiplikleri için teşekkür etmek istiyorum. Dışişleri Bakanımız Fidan ve tüm çalışma arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE DİPLOMASİDE DAHA ETKİN OLMAYA BAŞLADI”

Antalya Diplomasi Forumu’nun ortaya çıkış hikayesini anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, “ADF Fikri nasıl ortaya çıktı. Biliyorsunuz dünya çok hızlı değişiyor. Bir taraftan sistemsizlik hakim olmaya başladı. Uluslararası sistemin yetersizliği konusundan sayın Cumhurbaşkanımız sürekli vurgu yapıyor, dünya beşten büyüktür diye.BM ve Güvenlik Konseyi’nin karar alamadığını, sorunlarını çözemediğini aslında vurguluyor.Daha adil bir dünya mümkündür vurgusu yapıyor.Türkiye diplomaside her geçen gün daha etkin olmaya başladı. Gerek diplomatik misyon sayımız bakımından, gerekse sorunların çözümü bakımından aldığımız inisiyatifler, girişimci ve insani diplomasimiz dünyanın he yerinde karşılık bulmaya başladı. Kolombiya’dan Filipinler’e kadar arabuluculuklar. BM’de İslam İş birliği Teşkilatı’na kadar arabuluculukta eş başkan ve marka haline gelen bir ülke. Her şey hızlı değişiyor. Gelecek ne olacak öngörüsüzlük var, mesafe kısa. Böyle bir ortamda bugünkü sorunlar ve dünyanın geleceği ve diplomasinin geleceği için yeni fikirlere ihtiyaç olduğunu düşündük. Davos var ekonomi ağırlıklı, Münih var güvenlik konferansı güvenlik ağırlıklı. Diplomasisi aslında hepsinde var. Güvenlik diplomasisi, sağlık diplomasisi, sahada ve masada diplomasisi olur. Ama biz diplomasinin konuşulacağı bir platform halini getirmek istedik. Arkadaşlarla bu fikri oluşturduk ve sonra sayın cumhurbaşkanımıza yurt dışı ziyaretinde refakat ederken. Uçakta arzu etme imkânımız oldu” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN İHTİYACI VAR”

Antalya’nın diplomasinin de kalbi olduğu ifade eden eski Bakan Çavuşoğlu, “Öncelikle Cumhurbaşkanımız her zaman takılır bize.  ‘Mevlüt dedi yine hep Antalya Antalya diyorsun’ dedi. Antalya’da G20’yi yaptık. Diğer önemli etkinliklere Antalya ev sahipliği yaptınız. MİT Müsteşarı ve İbrahim Kalın onlarda çok destek verdi Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyacı var diye.Sayın cumhurbaşkanımızda biraz takıldı ama fikir hoşuna gitti, çalışın dedi. İlk toplantımız çok başarılı geçti. ikinci toplantımız çok daha iyi oldu. Geçen sene depremden dolayı iptal etmek zorunda kaldık.Bu sene 3. ADF’yi gerçekleştirdik.Burada konuşulan konular geleceğe yönelik, bugünlerin sorunlarını çözmeye yönelik. Katılımcıların çok memnun olduğunu görüyoruz. Memnuniyetlerini her yerde açık bir şekilde söylüyorlar. İnsanlar BM’den sonra en çok ikili görüşmeyi gerçekleştiriyor.Bizim forumunun diğer forumlardan bir farkı var.Gençlere ve üniversite öğrencilerine katılım hakkı veriyor. 124 üniversiteden lisans, lisansüstü ve doktora öğrencisi katıldı.Öğrencilerimiz panellerde dinleyici değil de çok güzel sorular sorduğunu da görüyoruz. Herkesi bir araya getiren bir form ve özgür bir platform, biz herkesi davet ediyoruz. İleriki yıllarda dünyanın en gözde formu olacağından hiç şüphem yok. 3 yılda herkesin gıpta edeceği bir başarıya ulaştığımızı söyleyebilirim. Tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ANTALYA'YA YATIRIM VE HZİMETLER

31 Mart yerel seçimleri öncesi Antalya’daki son durum hakkında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz iktidara geldiğimizde ciddi sorunlar vardı.Alanya-Antalya yolunun ölüm yolu olduğunu biliyorduk. 14 senden yüzde 40’ı tamamlanmıştı 2.5 senede yüzde 60’ı tamamlandı aştı.Tabi Antalya büyüyor, turist sayısı artıyor. Sadece yurtdışından değil dünyanın her yerinden gelen turist sayısı. O nedenle mevcut yol artık kaldırmıyor. O yolda şimdi bazı düzenlemeler yapıyoruz. Köprülü kavşaklar yapıyoruz, battı çıktılar yapıyoruz. Bazı yerlerde ışık sayımızı azaltmamız gerekiyor. Şeritleri arttırıyoruz biraz daha rahatlatmak için ama bu çözüm değil. O nedenle Antalya-Alanya otobanı şarttı. Epeydir mücadele ediyorduk projenin hayata geçmesi için. Güzergah Gazipaşa Havaalanına kadar gidecek. Akdeniz sahil yoluna da bağlanacak. Bu yılın sonuna kadar yol inşaatı başlayacak.Hakan Tütüncü’nün projelerini dikkatlice dinledik ve Antalya’dan Alanya’ya kadar, bu  şu anki mevcut D400 yolundan,  Alanya-Antalya otobanına bağlanacak yolları planlamışlar gerçekten başarılı bir sunumdu. Hepsi de gerçekleştirilebilecek projeler. Çok sayıda tünel yaptık. Çok sayıda yol yaptık Kumluca’ya kadar. Ama sağlıkta önemli işte Antalya Şehir Hastanemizi Cumhurbaşkanımız açtı, 1500 yataklı.  14 Adet devlet hastanesi yaptık yeniden. Ve 5 adet hastanede de Kumluca başta olmak üzere ek yatak ya da poliklinikler açtık. Sonuçta Antalya’ya çok sayıda sağlık hizmeti verdik. Şu anda 8 tane hastane var işte Aksu 30 yataklı devam ediyor inşaat yarıya geldi. Döşemealtı seçimden önce bitme ihtimali var” dedi.