KEPEZ’DE OTODRAG HEYECANI

Kepez İlçesinde düzenlenen otodrag yarışları başladı. Heyecanla takip edilen yarışlarda birbirinden ilginç ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan araçlar hız tutkunları tarafından ilgi gördü. Yarışlara katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Gençlerle yan yana omuz omuza olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kepez ilçesi Odabaşı Mahallesi’ndeki Kepez Drag Pisti’nde birbirinden ilginç araçlar yarışlara katıldı. Kepez Belediyesi ile Kepez Otomobil ve Motorsporları Kulübü tarafından düzenlene otodrag yarışları, hız severleri Kepez'de buluşturdu. Pandemi nedeniyle uzun zamandır ertelenen otodrag yarışları, 10 farklı şehirden 65 sporcuya ev sahipliği yaptı. Hız tutkunlarının katıldığı yarışlar adeta nefes keserken seyirciler ise o anları soluksuz izledi. Vatandaşlar da yarış pistindeki modifiyeli araçları görüntülemek için birbirleriyle yarışa girdi.

400 METREYİ 9,5 SANİYEDE BİTİRDİ

Otodrag yarışlarında birbirinden farklı onlarca araç yerini alırken, bir araç ise tüm seyircilerin gözdesi oldu. Yarışlara katılan bu araç hızından ve pilotunun ilk defa yarışlara katılması sebebiyle, pistte antrenman turu attı. Araç kalkışa geçerken yerden 10 santimetre yükseldi ve adeta şaha kalkan bir atı anımsattı. 400 metrelik pisti 236 kilometre ve 9,5 saniyede tamamlayan araç aşırı hızdan dolayı paraşütle ancak durabildi. Araç pilotunun gösterdiği performansı seyirciler ise ayakta alkışladı.

SON ZAMANLARIN EN KALABALIK YARIŞI

Yarışmak için katılan Emre Taşçı, “Kendi adıma çok heyecanlıyız. Herkes çok heyecanlı. Uzun bir zaman sonra yarışlar yeniden yapılıyor. Bu uzun arada arabalarımızı hazırladık. Çok kalabalık görüyorum. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha kalabalık. 3. kez yarışacağım. Elimden geldiğince katılmaya da çalışıyorum. Arabama oldukça güveniyorum” şeklinde konuştu. Bir diğer yarışmacı Murat Yıldırım ise, “Heyecanımız yok. Geçtiğimiz gün yarıştık. Süremizde çok iyi. Arabam kendi kategorisinde en iyisi diyebiliriz” diyerek iddiasını ortaya koydu.

 

ETKİNLİKLER SEZON BOYU DEVAM EDECEK
Otodrag yarışlarının baş konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hız tutkunlarıyla bir araya geldi. Başkan Tütüncü yarışları izlerken sporculara da destek oldu. Tütüncü, “Hız tutkularını yasal zeminlerde tatmin etmeleri için de güzel bir drag pisti yaptık. Kepez drag pisti, Türkiye ve Antalya’nın en güzel drag pistlerinden birisi oldu. Gençlerin heyecanlarını burada onlar ile birlikte paylaşmak bizim için büyük bir sevinç. Motor sporlarının sezonu açılmış oldu. Çok şükür bu özlemimizi gidermeye başladık. Bu ilk etkinlik, bundan sonra sezon boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Gençlerle yan yana omuz omuza olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ASFALTI AĞLATMAK İSTİYORUM”

Öte yandan Başkan Tütüncü’ye, yarışlara katılması için istekler geldi. Piste ineceğini belirten Başkan Tütüncü, “Türkiye’nin 10 farklı şehrinden 65 sporcu katıldığını ve burada onlarla birlikte olmanın heyecan verici. Biraz sonra ben de asfaltı ağlatmak istiyorum. Öyle bir talep geldi. Bakalım ağlatabilecek miyim?” diyerek hız severlerin istediğini geri çevirmedi. Öğle saatlerinde başlayan otodrag yarışları sporcuların ödüllendirilmesiyle son buldu. Dereceye giren yarışçılar ise ödüllerin sahibi oldu.