METEOROLOJİDEN ‘SARI UYARI’

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava Türkiye'yi etkisi altına alıyor. Akdeniz'in batısında rüzgar ve yağmur etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 kilometre/saat, hamlesi 60-80 kilometre/saat) öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; yarın İç Anadolu’nun orta kesimi, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki 26 il için sarı, 7 il için ise turuncu uyarı yapıldı. Yurdun batı kesimlerinde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birçok ilde hissedilir derecede düşmesi beklenirken, dolu ve ani sel baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uzmanlar uyardı.

ANTALYA’NIN KUZEYİ YAĞMURLU

Antalya’da hava sıcaklığının kuzey kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Antalya’nın daha çok kuzey ilçelerinde yağış beklendiği, rüzgarın daha çok Burdur ve Isparta illerinde etkili olacağı tahminlerinde bulunuldu.

HABER MERKEZİ