Meteoroloji Uzmanı Özdemirci: Temmuz ayı aşırı sıcaklarla geldi

Lider Haber TV’de ekranlara gelen Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, bu haftaya ilişkin hava tahmin raporunu açıklayarak, hava sıcaklığının tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtti.

Tüm Türkiye kavurucu sıcaklarının etkisini derinden yaşamaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşlar açısında zor durumlar oluşturuyor. Temmuz ayının ilk haftasına ilişkin hava tahmin raporunu Lider Haber TV’de Murat Er’in sunumuyla ekranlara gelen Gün Ortası programında açıklayan MGM Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, hafta başından itibaren yurdun batı bölgelerinden başlayarak tüm yurtta mevsim değerlerinin üzerinde, sıcaklıklarda artış bekleneceğini belirtti.

ÜLKENİN KUZEYDOĞUSUNA YAĞIŞ UYARISI 

Salı günü ülkenin kuzeydoğusunda yer yer yağışların görüldüğünü belirten Özdemirci, “Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde. Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklentimiz var. Yine Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, salı günü için ülkemizin kuzeydoğusunda yağışlar var. Özellikle doğu Karadeniz Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan çevrelerinde de yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz. Diğer bölgelerimizde ise bulutlu ve açık olacak” dedi.

ÇARŞAMBA KUVVETLİ YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK 

Çarşamba günü hava durumu için hava durumu değerlendirmesi yapan Mehmet Özdemirci, şu ifadeleri kullandı: 
”Yine aralıklı yağışlar göreceğiz. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve yine Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde. Batıda Bilecik, Kütahya, Afyon, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu, Trakya, Edirne,  çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar var. Bu yağışlar yine Doğu Anadolu’da Ardahan ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak.” 

KAVURUCU SICAKLAR KAPIMIZA DAYANDI 

Perşembe günü ise yine özellikle ülkemizin batı kesiminde aralıklarla yağış beklendiğini belirten Özdemir, “Marmara’nın güney kesimleri ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde aralıklı yağış bekliyoruz. Hava sıcaklıkları şu anda ülkemizin güney ve batısında mevsim değerlerinin üzerinde ve diğer yerlerde mevsim değerlerinin civarında. Batı bölgelerimizden başlayarak sıcaklıklarda artış bekliyoruz. Tüm yurtta önümüzdeki günlerde mevsim değerleri üzerinden sıcaklıkları yaşayacağız” diye belirtti. 

VATANDAŞLARA UYARILARDA BULUNDU 

Lider Haber TV ekranlarından aşırı yağış görülecek bölgelerde yaşayan vatandaşlara da yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunan Mehmet Özdemirci, “Sel su baskını riski her zaman için olacak. Gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli yağışların gerçekleşmesini bekliyoruz. Özellikle ülkemizin kuzeydoğusundaki yağışlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.