METEOROLOJİ’DEN ‘YAĞIŞ’ UYARISI! İŞTE 1 ŞUBAT HAVA DURUMU

Son dakika haberine göre 1 Şubat 2021 Pazartesi hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekliyor. Peki, ülke genelinde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji’den uyarı geldi mi? 1 Şubat 2021 Pazartesi hava durumu…

Son dakika haberine göre 1 Şubat 2021 Pazartesi hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Antalya, Isparta çevreleri ile Burdur’un doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Ege ve Orta Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), batı kesimlerde yer yer fırtına (yer yer 70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Ege ve Orta Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), batı kesimlerde yer yer fırtına (yer yer 70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA SICAKLIKLARI

İSTANBUL 9°C, 16°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

A.KARAHİSAR 3°C, 12°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ 7°C, 18°C

Parçalı bulutlu

İZMİR 12°C, 19°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

MANİSA 10°C, 19°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

ADANA 7°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 10°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

HATAY 6°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ANKARA 1°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 9°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 8°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM -7°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın zamanla az bulutlu

GAZİANTEP 1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın zamanla az bulutlu

ŞANLIURFA 6°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın zamanla az bulutlu

 HABER MERKEZİ