METEOROLOJİ’DEN ‘SAĞANAK YAĞIŞ’ UYARISI! İŞTE 24 OCAK HAVA DURUMU

Son dakika haberine göre 24 Ocak 2021 Pazar hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege’nin batısı ve Batı Akdeniz’in sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğini bildirdi. Peki, ülke genelinde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji’den uyarı geldi mi? 24 Ocak 2021 Pazar hava durumu…

Son dakika haberine göre 24 Ocak 2021 Pazar hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege’nin batısı ve Batı Akdeniz’in sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Çanakkale’nin güneyi, İzmir il geneli ve Balıkesir’in batısında yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğusunda yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Öte yandan hava sıcaklığının kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte rüzgarın ise genellikle güneyli, Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın öğle saatlerinden sonra Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara’nın batısı ve güneyi ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli, kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların İzmir il geneli, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale’nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERE GÖRE HAVA SICAKLIKLARI

İSTANBUL 10°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Avrupa Yakası’nda başlamak üzere, zamanla il geneli sağanak yağışlı

A.KARAHİSAR 1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 5°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 11°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA 2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ADANA 4°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 10°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 2°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 3°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

ANKARA -2°C, 9°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ZONGULDAK 7°C, 19°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

TRABZON 6°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM -14°C, -2°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP -2°C, 9°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 0°C, 11°C

Az bulutlu ve açık

 HABER MERKEZİ