METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI! İŞTE 14 ARALIK HAVA DURUMU…

Son dakika haberine göre 14 Aralık 2020 Pazartesi hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinde soğuk havalar etkisini gösterirken Erzincan'da bir süredir etkili olan kar yağışı nedeniyle Refahiye'de 5, Kemaliye ilçesinde 1 olmak üzere toplam 6 köy yolu ulaşıma kapandı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Meteoroloji'den yapılan açıklamada Mersin ve Antalya'da kuvvetli yağışın etkili olacağı bildirildi. Peki, ülke genelinde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji’den uyarı geldi mi? İşte 14 Aralık 2020 Pazartesi hava durumu…

Son dakika haberine göre; 14 Aralık Pazartesi hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Erzincan'da, yoğun kar yağışı etkili olurken olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan yapılan son tahminlere göre ise Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yüksekleri ve Akdeniz'in toroslar mevkisinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kastamonu, Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yüksekleri ve Akdeniz'in toroslar mevkisinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Güney Ege, Akdeniz, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir’in batısı ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyılarında yer yer çok kuvvetli, Mersin ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL 11°C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR 13°C, 17°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 8°C, 12°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 14°C, 16°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 12°C, 15°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

HATAY 11°C, 14°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 15°C, 16°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olmak üzere şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

ANKARA 8°C, 12°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK 14°C, 18°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TRABZON 15°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -1°C, 6°C
Çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

GAZİANTEP 6°C, 10°C
Çok bulutlu, sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 8°C, 14°C
Çok bulutlu, sağanak yağışlı

 HABER MERKEZİ