Meteorolijden sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, yurdun 16 ili için sarı kodlu uyarı verildi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bölge önümüzdeki hafta yer yer sağanak yağışlı, parçalı bulutlu geçeceği öngörüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının ise mevsim normallerinde seyredeceği aktarırken 16 il için de sarı kodlu bir uyarıda bulundu.  Bu kod aslında bir bölgeyi kapsamadığı genel olarak yurdun çeşitli bölgelerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. Antalya çevresi, Trakya, Erzincan ve Erzurum noktalarında yağışların etkili olmayacağını söyleyen genel müdürlük, vatandaşları ani su baskınları, yerel dolu yağışları ve sellere karşı uyardı. 


SAHİL BANDINDA YAĞIŞ YOK

Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar önümüzdeki günlerle ilgili yaptığı değerlendirmede “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü yapılan tahminler doğrultusunda önümüzdeki günlerde yine hafta sonundaki yağışlar gibi çok kuvvetli bir yağış bekleyemiyoruz. Cumartesi ve Pazar gününde özellikle 30 kilogramları 35 kilogramları bulan ani baskın yağışlarımız oldu. Dönem dönemde dolu yağışlarımız meydana geldi. Önümüzdeki günlere bakarsak genel itibariyle bölgemizde sahil bandında yağış beklemiyoruz” dedi. 


İÇ KESİMLERDE YAĞIŞ SAĞANAK YAĞIŞ 

İç kesimlerde özellikle Toroslu bölgelerinde, Burdur'a yakın, Isparta'ya yakın bölgelerde kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar beklediklerini kaydeden Acar, “Bu sağanak yağışlarla beraber sıcaklıklarımızda düşüşlerimiz rüzgarlarda biraz yükselmeler olabilir. Ama genel itibariyle bölgemize bakarsak özellikle Antalya kıyı bandında 18 dereceye kadar düşen sıcaklıklar varken 28 derecelere kadar da maksimum sıcaklıklar ölçülmesi beklenmektedir. Rüzgarlara bakıldığında da genel itibariyle bölgemizde kuvvetli bir rüzgar beklenmemektedir. Sadece yağışının da biraz kuvvetli olabilir” diye konuştu. 


SICAKLIKLARDA ANİ DEĞİŞİM YOK

Tarım şehri Antalya’da yaşanan ani dolu yağışları nedeniyle çiftçiler tedirgin olduğunu bu nedenle ani dolu yağışları olup olmayacağını değerlendiren Acar, “Şimdi çok kuvvetli özellikle Cumartesi, Pazartesi gördüğümüz yağışlı bir sistem gibi görmeyeceğiz. Antalya'nın dediğim gibi iç kesimlerinde çok çok kısa süreli yağış geçişleri oluşabilecektir. Ancak çok kuvvetli şu anda bir hadise beklemiyoruz” diye kaydetti. 


Havanın mevsim normallerinde olduğunu ve geçtiğimiz dönemlerle kıyaslandığında ani bir sıcaklık artışı ve yükselmesi olmadığını ifade eden Acar, “Şu anda bölge müdürlüğümüzün sorumluluk sahasında sıcaklıklarla ilgili tahminler de geçmiş yıllarla aynı. Yani herhangi bir artış veya da yükselmiş yok. Geçmiş dönemlerdeki gibi aynı şekilde devam edecek” dedi.