METAFİZİK İMTİHAN

Son günlerde bazı haber kanallarında ve bilhassa sosyal medyada cin, büyü, sihir, fal vesaire konularda paylaşımlara denk gelmeye başladım. Hatta bu konular hakkında ihtisasım olmadığı halde bazı yakınlarımız ve bizi tanıyanlar bu konu üzerinde bize çeşitli sualler yöneltmeye başladı.

***

Ellerinde muskaya benzer şeylerin resimlerini göndermek sureti ile bu nedir ne değildir diye sormaya başladılar. Daha sonra dikkat ettim ki bu ve buna benzer yayın yapan yerler belki iyi niyetle toplumu bilgilendirmek amacı ile de olsa böyle yayınlar yapmalarına karşılık esasında bu programlar başka problemleri de peşinden getirdiğini fark ettim.

***

Misal: Ömrü hayatında bu konularla muhatap olmamış dünyasında bile yer etmemiş bir kardeşimiz bu yayınları görüp acaba nedir diye merakı uyanmasıyla o kadar çok etkilenmiş ki sağlığını kaybedecek dereceye gelmiş geceleri uyuyamaz olmuş.

***

Başka bir kardeşimiz gece lavaboya bile gidemez hal almış. Halbuki bu insanların bu işlerde hiç merakı yok ilgisi alakası yok normal hayatlarına devam ederken karşılarına çıkan bu haberlere merak etmeleri neticesinde etkilenip hayal kurarak üstüne bir de evhamlanarak vesvesede yaparak durduk yere bu konuların mağduru durumuna gelmişler.

***

Öncelikle baştan belirtmeliyim ki bu konularda merak, sağlıklı insanları da hasta yapabiliyor. Özellikle ilmi noktadan kuvvetli değilse bu konuların mağduru olabiliyorlar. Önce rüya görerek kabus görerek başlıyor. Sonra bu rüyalardan etkilenenler gerçek sanıp gündelik hayatına yansıtmaya başlıyor.

***

Sonra çevresine bu durumu açıp çare aramaya başlıyor. Derken üstüne düştükçe hiç bir şeyi yokken hastalanmaya başlıyor. Hoca bulursa hocaya yada psikolojik olarak etkilendiği için psikologa gidiyor.

***

Psikologda bu kimseyi hasta kabul edip ilaç vermeye başladığı andan itibaren artık tedavi süreci başlıyor. Bir de üstüne şayet hocayım diye geçinen bir istismarcı ya denk gelirse artık bitmeyen çileleri başlıyor.

***

En özet şekilde konuyu anlatmaya çalıştım. Bu konuda mağdur olanlara bu yazımı okuyanlara sesleniyorum. Sizler kendinizi lüzumsuz merak ile hasta ediyorsunuz.

Bu meselelere merak duymayın araştırmayın izlemeyin. İmanınızı kuvvetlendirmeye yönelik Marifetullah ilimleri Esma-Ül Hüsna dersleri ile meşgul olun.

***

Özellikle Diyanet işleri başkanlığının basımını yapıp neşrettiği risale-i nur eserlerini temin edin onları okuyun. Bu şekilde bu konuların mağduru iseniz dahi iyileşme kat edebilirsiniz. İmanınızın kuvveti arttıkça ilmi olarak terakki ettikçe daha da güçlenecek böyle işlerden etkilenmeyeceksiniz.

***

Televizyonlarda bu konuyu serişte eden insanlardan uzak durun, onların sizlere satmaya çalıştığı ürünlerden uzak durun. Unutmayın ki onlar o ürünleri satarak çıktıkları kanalın para kazanmasını sağlıyorlar kendi paralarını bu şekilde kazanıyorlar sizlerin sağlığını iyiliğini düşündüklerinden değil.

***

Televizyon piyasasının arka yüzünü bilen biri olarak sizleri uyarıyorum. Şu duadan alırsanız böyle olur şu muskayı takarsanız böyle olur gibi şeylere itibar etmeyiniz. Sizler sağlıklı insanlarsınız sizleri hasta etmelerine müsaade etmeyiniz. Problemleriniz varsa bunları bu kanalları izleyerek çözemezsiniz her işin bir erbabı vardır onları arayıp bulunuz.

***

Zaten sizleri düşünseler sizleri vesvese ve evham hastalığına yönlendirip ellerindeki pazarladıkları ürünleri satmaya çalışmazlar. Bilakis bu konunun icazetli alimlerini yönlendirmek sureti ile yardımcı olmaya çalışırlar. 

***

Bu vesile ile o kanallara da buradan sesleniyorum insanlara cin büyü deyip eser pazarlamaya çalışmayın zira sizleri dinleyip kafası karışan insanlar ile bizler muhatap oluyor sizlerin hasta olmasına vesile olduğunuz insanlar ile bizler uğraşıyoruz. Sizler sattığınız ürünlerin parasını yerken bizler bozduğunuz sağlıkların düzelmesi için dua ediyor hakkı ve hayrı tavsiye ediyoruz.

***

Bu konuda sıkıntı yaşayan insanlara tavsiyem bu konuda icazeti ve ihtisası olan mümkünse resmiyeti olan kurum ve kuruluşları arasın bulsunlar bu işler ile alakası olmayanlar ise bu işlere merak etmesinler. Zira fayda göremez zarar görürler.

***

Yaşadıkları her dünyevi imtihanı bu işlere bağlamasınlar. Dünya imtihan ve tecrübe meydanıdır hadiseler karşısında Müslümanca bir duruş gösterdikçe bu olayların üstesinden gelebileceğinizi unutmayınız.

İMAN VE İTİKAD

İman ve itikad olarak sağlam durun kuvvetli olun o vakit bu sıkıntıları daha rahat aşacak ve göğüs gerebilirsiniz bunu unutmayın. Bu vesile ile bu konuda muzdarip olan kardeşlerimize Allah'tan şifalar diliyorum.