Mesut Kocagöz’ün yerine Refik Emre Altekin vekillik edecek

Tünektepe’de yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan eski ANET Genel Müdürü, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün yerine Başkan Vekili olarak Kepez Belediyesi Meclisi’nde yapılan oylama neticesinde CHP’li Meclis Üyesi Prof. Dr. Refik Emre Altekin seçildi.

Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü 12 Nisan Cuma tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANET’e ait olan Tünektepe Teleferik Tesisleri’nde meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı. Kazanın ardından eski ANET Genel Müdürü, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz 14 Nisan günü bilgisine başvurulmak üzere davet edildiği Antalya Adliyesi’nde ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 18 Nisan 2024 günü itiraz dilekçesi değerlendirilen Kocagöz’ün bu talebi reddedilmişti. Antalya Valiliği de yazılı olarak meclis kararıyla bir başkan vekili belirlenmesini, aksi takdirde başkanlık görevinin bir kamu görevlisine verileceğini bildirmişti.


VALİLİĞİN TALİMATIYLA MECLİS TOPLANDI

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in çağrısı üzerine Kepez Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ‘Belediye Başkanlığının Boşalması Halinde Yapılacak İşlemler’ başlıklı 45’inci maddesinin 1. fıkrası gereği Perşembe günü toplandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur başkanlığında toplanan Kepez Belediye Meclisi’nde Tünektepe teleferik kazası nedeniyle cezaevinde olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün yerine başkan vekili belirlendi. Kocagöz’ün başkan vekili olarak önerdiği iddia edilen bir isim olan CHP’li Meclis Üyesi Prof. Dr. Refik Emre Altekin, mecliste yapılan oylama sonrasında başkan vekili olarak seçildi.


"BAŞKAN KOCAGÖZ ARAMIZA DÖNSÜN"

Meclisi açan Selçuk Koç Nebioğulları, "Mesut kocagöz başkanımız tüm görevlerinden istifa ederek aday adayı olmuşltu. Kazanılan seçim sonrasında devir teslim töreninde atasına maneviyatına sahip çıkan nesiller vereceğiz diyerek görevine başlamıştı. Hepimizi üzen teleferik kazası ile ilgili sadece bilgisi alınması gerekçesi ile çağrılan başkanımız o tarihten itibaren tutuklu. TÜrkiye'de 922 ilçe ve il belediye başkanları görevine başladı ama birisi hariç. Başkanımız şu an cezaevinde tutuklu. Başkanımızın aramıza dönmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Sözcüsü, Gökhan YIlmaz, "Bizler Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Kepes halkına ve iradesine sahip çıkarak başkanımızın bir kez daha koltuğuna oturup Kepezlilere hizmet etmesini bekliyor. Halkımızın meclisini paylaştığımız diğer partililerin değerli belediye meclis üyeleri gelin sizler de bu mücadelemize hak arayışımıza destek olun. Bizim haksızlık, hukuksuzluk karşısındaki bu birlikteliğimiz kepes halkımıza boynumuzun borcudur. Kepes Halkının Mesudu'nun yeri Kepez Belediyesi'nin başkanlık makamıdır” dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Süleyman Acar, "Teleferik kazasının tekrarı umarım bir daha yaşanmaz. Bu süreçte ülkemizin her kademesinde yer alan devlet ve belediyelerin personellerine teşekkür ediyorum. olayın adli süreci devam etmektedir. Türk adaletine sonuna kadar güveniyoruz. hem kamu vicdanı hem de mağduriyet yaşayan insanlar vicdanları rahatlatır.  Bu konuyla alakalı suçların cezalanması suçsuzların da bunun kararını adli merciler verecektir. İkikiniBiz bu noktada AK Parti grubu olarak Türk adaletine sonuna kadar güveniyoruz” diye konuştu.

MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca, "Gönül istemezdi böyle bir kazanın olmasını. Mesut başkanımızın en kısa sürede aramıza dönmesini canı gönülden destekliyoruz. Seçilecek olan başkan vekili arkadaşımızın yanında olacağını beyan ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Süleyman Acar gizli oylamanın paravan kullanılarak kapalı şekilde yapılması gerektiğini savundu. Bunun üzerine başlayan tartışma ile CHP grup sözcüsü ise Gökhan Yılmaz ise gizli oylama için paravan gerekmediğinde ısrar etti. Ancak daha sonra paravan kullanılarak oylama gerçekleştirildi.

AK Parti ve MHP grubu aday çıkarmayacaklarını belirterek seçilecek vekile başarılar diledi. ilk tur seçimde CHP’nin adayı Aktekin 28 oy ile seçilemedi. Mecliste 17 kişinin ise boş oy kullandığı kaydedildi. İkinci turda 31 oy ile seçildi.