MESSİ BÜNYAMİN

Antalyaspor, 21 yıl sonra yaşadığı Türkiye Kupası finali mutluluğunun sarhoşluğuyla Erzurumspor'un karşısına çıktı. Ligde 4-0 mağlup oldukları Alanyaspor karşısınaa öyle bir motivasyonla çıktılar ki gelen galibiyetle adeta bir anda hayat bayrama döndü.

Yaşanan büyük zaferin ardından ilk karşılaşma olan Erzurumspor mücadelesindeki futbol merak ediliyordu. Final başarısının sarhoşluğu, Antalyaspor'u daha çok mu motive edecekti, yoksa konsantre olmakta zorlanacak mıydı...

Kırmızı-Beyazlıların maça başladığı anda gördüğümüz tek şey; ikinci seçeneğin gerçekleşmemesi oldu. Akrep, o yenilmezlik serisinde uyguladığı topu rakibe vererek katı savunma anlayışını bir derece kırmış gibi görüntü verdi. Topu ayağında tutan, ileride baskı kuran bir Antalyaspor gördük. İlk 20 dakika itibariyle de bu sezon Antalyaspor'da belki de hiç görülmeyen bir yüzde 70'lik bir topla oynama oranına ulaşıldı.

Bu dakikada sonra Erzurumspor nispeten dengeyi kurarken, konuk ekibe adeta hediye olarak veirlen gol, Kırmızı-Beyazlılar için şok etkisi yarattı. İkinci yarıya değişiklik yapmadan başlayan Antalyaspor, maçın ilk düdüğü gibi yine rakip yarı alanda oyunu kabul ettiren bir görüntü çizdi. Beklenen goller de gecikmedi. 54. dakikada bu kez Erzurumspor'un hediyesini geri çevirmeyen Fredy olurken, Alanyaspor ile oynanan yarı final mücadelesinin kahramanlarından olan Podolski bir kez daha sahneye çıktı. Şut çekebileceği bir pozisyonda Gökdeniz Bayrakdar'a öyle bir asist yaptı ki genç futbolcuya sadece dokunmak kaldı.

Fişi çeken isim ise Bünyamin Balcı oldu. Genç futbolcu sağ çizgiden aldığı topla slalom yaparak ceza alanına girmesi, sonrasında kaydettiği gol, tam olarak 'Messi golü' olarak tabir edilebilir. Kendisine güveni, rakiplerini rahatlıkla geçmesi ve inanarak vurduğu gol maça damgasını vurdu.

8 haftadır kazanamayan Antalyaspor için çok değerli bir 3 puan oldu. Puanını 39 yapan Akrep, alt tarafla ilişkisini tamamen kesti. Bu haftadan itibaren göze daha hoş gelen oyun sayısının artması da yüksek olasılık...